Na održanoj Gala večeri u Abidžanu (Obala Slonovače) Dragan Jović izabran je za najboljeg trenera godine u izboru Svetske tekvondo federacije!

Svake godine posle finalnog Gran prija biraju se nabolji u konkurencijama: kontinent, savez, ženski sudija, muški sudija, najbolji trener, najbolji takmičar i takmičarka. Ove godine za najbolji kontinent je izabrana Afrika, najbolje federacije Korea, Rusija i Velika Britanija. Za najboljeg trenera u oštroj konkurenciji Pol Green iz Velike Britanije,  Ali Sahin iz Turska I Koreja izabran je Dragan Jović glasovima svih sudija, takmičara I trenera.

Za najbolju takmičarku proglašena je Bjanka Valdken iz Velike Britanije, dok je njabolji takmičar Koreanac Dae Hoon Lee.

Zaista je ovo bilo sjajno veče za naš tim. Biti samo izabran u najužu konkurenciju je velika već stvar. Izborom za najboljeg trenera godine je za mene velika čast, priznanje i svakako nova i dodatna obaveza za nova dostignuća koja očekujemo u narednom periodu. Svakako, uspeh je vezan za rezultate koje su postizali moji takmičari. Bez Milice, Tijane, Vanje i ostalih mlađih koji dolaze i osvajaju Evropu i svet – Serdja, Nađa ,Teodora I mnogi drugi, ja ne bih bio ovde gde sam večeras. Zajedničkim radom, razumevanjem a pre svega poštovanjem uspeli smo mnoga toga zajedno. Velike zasluge svakako ima i moja porodica koja je više nego toleranta i koja više razume moj posao nego ponekada i ja sam. Česta putovanja i takmičenja mogu pogubno da deluju na porodicu,posao koji imam, prijatelje. Srećom, imam sjajnu porodicu koja je u istom sportu, sjajne trenere koji su dovoljno kvalitetni da sprovode programe i bez mene, i naravno sjajne prijatelje i kumove koji su uvek tu za mene – rekao je Dragan Jović.

Rezultati u poslednjih nekoliko godina Dragan Jović, sportski direktor TAS-a I osnivač tekvondo kluba Galeb, gradio je polako I sistematski. Pod njegovom palicom osvojene su dve olimpijske medalje, šest svetskih seniorskih, tri svetske juniorske, osam evropskih, osam sa elitnih grand pri turnira I mnogo još. Srbija sa svega 100 aktivnih takmičara u seniorskoj konkurenciji, staje rame uz rame sa evropskim I svetskim silama kada je reč o kvalitetu naših boraca čemu svedoče impozantni rezultati.

Posle 2012. I osvajanja zlatne medalje Milice Mandić malo ko je verovao da se takav uspeh može ponoviti. Samo četiri godine kasnije Tijana Bogdanović je sa 18 godina bila na pragu da ponovi taj rezultat, ali se kući vratila sa srebrnom medaljom. Samo ove godine devojke su uspele da u Srbiju donesu čak dva zlata sa svetskog seniorskog prvestva, gde je Dragan Jović proglašen za najboljeg trenera ženskog tima.

Jović je ove godine pokrenuo I program “Razvoj šampiona Olimpijske igre 2020/2024” kako bi na sistematičan I stručan način pristupio pravilnom stvaranju budućih šampiona, a koji na treninzima okuplja preko 100 takmičara različitih uzrasta.

Međutim, dobar rad se nagrađuje I van tatamija. Milica Mandić postavljena je za potpredsednicu Olimpijskog komiteta Srbije, dok je Dragan Jović izabran za predsednika trenerske komisije Evropske tekvondo Unije, kao I predsednika programske komisije OKS-a.

Ove činjenice govore u prilog da se tekvondo razvija na najbolji mogući način, kao I da se Srbija izborila na svetskoj mapi tekvondoa za svoje mesto, kako takmičarima tako I trenerskim profesionalcima.

Proteklog vikenda održalo se Grand pri finale u Abidžanu, turnir G8 kategorije, gde na žalost naše devojke nisu uspele da osvoje medalje. Milica Mandić je bila najbliža, ali je u borbi za treće izgibila od Kineskinje, aktuelne olimpijske šampionke, dok su Vanja Stanković I Tijana Bogdanoviće poražene u kvalifikacionim borbama.