Razvoj šampiona

Početkom 2017 godine TK Galeb započeo je projekat “Razvoj šampiona Olimpijske igre 2020/2024” u i to u saradnji sa Halom sportova Ranko Žeravica na Novom Beogradu, koja će u narednom periodu pomagati projekat obezbeđivanjem besplatnih termina jednom mesečno za sparing treninge.

Ovo je prvi put u Srbiji da se na ovako ozbiljan I sistematičan način prilazi razvoju tekvondo sporta. Iako je Dragan Jović već dokazao osvajanjem dve olimpijske medalje da se posvećen I stručan rad isplati, ovo je korak dalje koji će podići kvalitet ovog olimpijskog sporta u celoj zemlji.

– Posle ovako dve velike medalje iz Londona I Rija ne smemo I ne možemo da stanemo. Da bi ponovili ili pojačali uspeh moramo da radimo na mlađim uzrastima. Krećemo sa našim klubom koji je samo danas obuhvatio preko 100 takmičara uzrasta od sedam godina pa do seniora. Više puta smo potvrdili da se razumemo u ovaj posao, a moj cilj je da proširimo I na ostale klubove u Srbiji koji žele da private naš program. Naravno, ima dosta klubova koji imaju svoj kvalitet I znaju šta rade, ne želimo da se uplićemo u njih rad I program. Ali tu su manji, još uvek neafirmisani klubovi kojima možemo da pokažemo način na koji se radi jer sve ono što treniramo na ovim treninzima je ono što je aktuelno na svetskom nivou I u skladu sa novim pravilima. Nije dovoljna samo naša želja da ovo radimo, več je potrebna I pomoć prijatelja, u ovom slučaju prva je istupila Hala sportova koja nam je postala partner na projektu, a nadam se da će biti još sponzora koji bi deci omogućili pravilan razvoj. Sve što možemo dajemo iz našeg kluba, ali ovaj projekat je važan za celu zemlju, verujem da će imati podršku I od drugih institucija – ističe Jović.

Uz projekat postoji još nekoliko planova.

– Plan je da se već od naredne godine obezbedi nekoliko stanova kako bismo doveli decu iz unutrašnjosti da žive ovde, obezbedili bismo im I hranu, smeštaj I kvalitetan trening, kao I pohađanje škole. Tokijo će doći vrlo brzo I za njega već imamo afirmisane sportiste, ali sada treba misliti I o Olimpijskim igrama 2024 godine – objašnjava Jović.

GImnazija plus partner šampiona

 

Naš tim, na putu razvoja mladih uspešnih sportista a pre svega ljudi, prati još jedan partner-Gimnazija plus.

Vrhunski sportisti koji jako mladi ulaze u vrlo velike obaveze i napore u samom sportu i nemaju adekvatnu podršku u uskla]đivanju zahtevnih sportskih obaveza sa obavezama u školovanju.

 

Naš Klub je uvek težio da maksimalno doprinosi razvoju uspešnih mladih ljudi koji, bavili se vrhunskim sportom ili ne, treba da i na polju obrazovanja dostignu svoje najviše potencijale jer im obrazovanje otvara mogućnost izbora profesije bilo u sportu ili izvan njega.

TK Galeb i Gimnazija plus sklopili su sporazum o saradnji na osnovu kog članovi Kluba ali i njihovi prijatelji imaju odredjene pogodnosti i popust na školarinu, ali o svemu tome više informacija direktorka Gimnazije plus podeliće svim zainteresovanima u posebnoi dogovorenim terminima.