321 Views

Drage dame, sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo na besplatni kurs osnovnih tehnika samoodbrane kojem će prisustvovati naše šampijonke Milica Mandić, Tijana Bogdanović, Nadica Božanić, Vanja Stanković i Andrea Bokan.

Trening će biti održan u petak 31. maja od 9 do 11 časova u sali tekvondo kluba “Galeb” u Beogradu (adresa: Višnjička 49b).

Imaćete priliku da upoznate naše najbolje trenere i najveće šampione, od kojih ćete čuti brojne korisne savete, lična iskustva, a nakon čega ćete raditi zajednički trening kako bi naučile osnovne tehnike samoodbrane koje ćete kasnije moći da usavršavate. Ovim događajem najavljujemo besplatni kurs samoodbrane za žene koji će trajati dve nedelje, od 17. juna do 1. jula a podsećamo i na besplatni mesec treniranja tekvondoa namenjen svim zainteresovanim mališanima koji će trajati od 17. juna do 12. jula. Treninzi će se se odvijati dva puta nedeljno tokom navedenog perioda.

O ŽENSKOJ SAMOODBRANI: Ženska samoodbrana je problem kome je vrlo važno posvetiti pažnju. Misija samoodbrane je podizanje nivoa svesti ženskog dela populacije i ukazivanje na realnu potrebu posedovanja osnovnih znanja iz oblasti lične zaštite. Kao što verovatno znate svaka treća žena u Srbiji biva izložena nekom obliku fizičkog nasilja, a čak svaka druga doživi neki oblik psihičkog nasilja, a svaka četvrta doživi pretnju nasiljem. Zašto je ženska samoodbrana važna?

Povećanje Samopouzdanja: Žene koje prođu obuku iz samoodbrane razvijaju veće samopouzdanje i veru u svoje sposobnosti da se zaštite.

Smanjenje Rizika: Poznavanje osnovnih tehnika samoodbrane može značajno smanjiti rizik od povreda u slučaju napada. Psihološka Pripremljenost: Kroz trening, žene postaju psihološki pripremljenije da prepoznaju i odgovore na opasne situacije, što je ključno za njihovu sigurnost. Fizička Spremnost: Samoodbrana poboljšava fizičku kondiciju, agilnost i koordinaciju, što dodatno doprinosi sposobnosti da se odbrane.

Podizanje Svesti: Edukacija o samoodbrani povećava svest o vrstama nasilja i načinima prepoznavanja i izbegavanja opasnosti. U svetlu ovih statistika i važnosti osnaživanja žena, programi ženske samoodbrane postaju neophodni. Kroz obuku, žene ne samo da stiču veštine potrebne za odbranu, već i razvijaju unutrašnju snagu i samopouzdanje. Tekvondo klub “Galeb” se posvećuje ovoj misiji, organizujući besplatne kurseve samoodbrane kako bi što više žena imalo priliku da nauči i primeni ove važne veštine u svom svakodnevnom životu. Važno je naglasiti da je prevencija najbolja zaštita, a edukacija i obuka su prvi koraci ka stvaranju sigurnijeg okruženja za sve žene.