7 Views

Sa svetskog prvenstva u Meksiku reprezentacija Srbije vratila se sa pet osvojenih medalja. Reprezentativci TK Galeb u ovoj berbi medalja učestvovali su sa tri  medalje i to  dve zlatne i jednom bronzanom medaljom. Mehdi Khodabahshi  i Nadica Božanić osvojili su zlatna odličja dok se Tijana Bogdanović okitila bronzanom medaljom!

Ovo je najveći istorijski uspeh Srbije i našeg kluba na svetskom prvenstvu. Prethodno su  2017. godine naše reprezentativke, Milica Mandić i Vanja Stanković, vođene sigurnom rukom trenera Dragana Jovića, osvojile dve zlatne medalje. Moramo istaći i da je sa ovog svetskog prvenstva Mehdi Khodabakhshi  Srbiji  i Galebu doneo prvu zlatnu svetsku medalju u muškoj, seniorskoj konkurenciji i proglašen je za najboljeg muškog takmičara prvenstva!

Treba istaći i da se Srbija se sa ovakvim rezultatom plasirala u prve četiri ekipe na svetu i to iza Meksika, Kine i Koreje!

I na kraju Srbija i Galeb su na ovom svetskom prvenstvu imali još jednog svog predstavnika. Dvostruka olimpijska šampionka Milica Mandić se ponovo našla na svetskom prvenstvu ali ovaj put kao medijska podrška organizaciji, odnosno  u ulozi komentatora!

Srbija i Galeb su sjajno prezentovani i   napisali su nove stranice sportske istorije u Meksiku!!

Idemo dalje!

Srećno Galebani na putu do OI Pariz 2024