150 Views
Pripreme za naporno leto puno takmičenja

Tradicionalni Galebov letnji tekvondo kamp održava se 22. godinu zaredom, i ovog puta destinacija je Vrnjačka banja. Od 18. jula do 1. avgusta okuplja se ne samo srpska tekvondo elita, već i neki od najboljih boraca sveta iz 21 zemlje – Srbija, Grčka, Kanada, Hrvatska, Mađarska, Francuska, Bosna, Finska, Danska, Amerika, Kipar, Ukrajina, Iran, Velika Britanija, Rusija, Spanija, Belgija, Švajcarska, Slovenija, Turska, Andora.

Posle osvojene dve zlatne medalje Milice Mandić i Vanje Stanković na Svetskom seniorskom prvenstvu u Koreji, nije bilo mnogo vremena za odmor, budući da je već početkom avgusta zakazan Grand pri u Moskvi, ali i evropska prvenstva za kadete i juniore u narednom periodu. Baš Galebov kamp je mesto gde se osim Milice Mandić, Tijane Bogdanović, Vanje Stanković, Nađe Savković i većina svetskih boraca svih uzrasta priprema za važne turnire ali i početak jesenje sezone.

-Ovo je 23. kamp koji naš klub organizuje u Srbiji. Poslednjih 11godina smo u Vrnjačkoj Banji i mislimo da tu i nastavimo sa organizacijom kampa. Hotel Zepter je idealno mesto za naše pripreme. Dugo sarađujemo i osoblje zna naše potrebe treninga, što je najvažnije za nas. Uz ovakve uslove guraćemo do Tokija i nadam se tamo opravdati očekivanja. Ove godine imamo učesnike iz 20 zemalja, što je samo potvrda dobrog rada. Leto je puno takmičenja u našem sportu. Kadete očekuje svetsko prvenstvo u Egiptu, juniore Evropsko na Kipru, seniore Grand Pri u Moskvi i Univerzijade u Tajpehu – rekao je Dragan Jović, organizator Galebovog letnjeg kampa.

Tokom dve nedelje kadeti, juniori i seniori rade na novim tehnikama, ali i taktikama dok treninge vodi glavni trener Dragan Jović, nedavno proglašen za najboljeg ženskog trenera na Svetskom prvenstvu u Koreji. Tokom druge nedelje, u Vrnjačku banju dolaze i deca mlađeg uzrasta kojima treninge vode treneri TK Galeb – Uroš Todorović, Stevan Rašić, Ninoslav Babić.