54 Views

Reprezentativke Republike Srbije u tekvondu, Milica Mandić i Tijana Bogdanović, zajedno sa svojim trenerom, Draganom Jovićem, na Olimpijskim igrama u Tokiju ostvarili su istorijski uspeh i za srpski tekvondo i celokupni sport u našoj zemlji.

Obe su članice Tekvondo kluba Galeb, i uz Dragana Jovića osnivača i prvog čoveka našeg kluba, u poslednja tri olimpijska ciklusa izborile su čak 4 medalje!

Milica Mandić je 2012. godine sa OI u Londonu donela prvu zlatnu medalju za Republiku Srbiju otkako učestvuje kao samostalna država. Osvajanjem još jednog zlata ove godine na OI u Tokiju, Milica je jedina od srpskih učesnika koja je osvojila dve zlatne olimpijske medalje. Istovremeno, ona je time jedna od četiri takmičarke u tekvondu iz celog sveta kojima je to uspelo.

Tijana Bogdanović je sa samo 18 godina u Rio de Žaneiru 2016. godine osvojila srebro, a ove godine i bronzu u Tokiju. Dve medalje u dva uzastopna olimpijska ciklusa! Retko ko je to uspeo, a ima tek 23 godine.

Selektor tekvondo reprezentacije i njihov trener, Dragan Jović, ovim veličanstvenim uspehom postao je jedini srpski trener sa četiri olimpijske medalje. Ono što ovo postignuće čini još značajnijim jeste da su ove medalje osvojene u nizu na poslednja tri takmičenja, što govori o kontinuitetu u osvajanju odličja.

Ovakvim rezultatima Milica, Tijana i Gale doveli su Srbiju na drugu poziciju u ekipnom plasmanu, i na prvo mesto na olimpijskim igrama u ženskoj konkurenciji za tekvondo, što se u istoriji ovog sporta u Srbiji nikada nije desilo!

Čestitamo Milici, Tijani i Galetu, uz veliko hvala što su Srbiju i naš Tekvondo klub Galeb uzdigli do najviših sportskih visina.

Želimo našim galebanima da ih ovi uspesi motivišu i da im pokazu da je sve moguće kada se vredno i istrajno radi!