15 Views

Milica Mandić trijumfovala je na „Riga Openu 2018“ turniru G1 klase i osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 73 kilograma. Tijana Bogdanović (-53kg) zauzela je srebrnu medalju dok je Serđa Stević (juniorka, do 63kg) takođe zablistala i u Srbiju se vratila sa najsjajnijim odličjem.  Milica je u polufinalu savladala je Norvežanku Elizu Frazier Haugen rezultatom 16:0. U borbi za šampionsku titulu i Ceciliju Kastro Burgos iz Španije rezultatom 12 :0.

– Zadovoljna sam borbama, pogotovo finalnom jer sam radila sa protivnicom iz Španije od koje sam izgubila na Evropskom prvenstvu. Drago mi je da sam nastavila sa dobrim rezultatima. Ovo mi je priprema za Grand Prix u Mančesteru. Ima još prostora za napredak i radujem se novim turnirima – istakla je Milica.

U četvrtfinalu Bogdanovićeva je pobedila Austrijanku Kristina Šoeneger 5:7. Srpska šampionka u polufinalu je bila bolja i od Mađarice Luce Patakfalvi 6: 0. Ipak u duelu za zlato sa Ruskinjom Tatianom Kudašovom odlučile su nijanse i završen je 11 :10 u korist Ruskinje.
-Osvojila sam srebrnu medalju posle četiri borbe, bilo je naporno ali sam zadovoljna jer sam popravila neke greške koje sam imala od ranije. Prva je bila protiv Turkinje, druga protiv Austrijanke treča protiv Madjarice i u finalu sam Radila sa Ruskinjom Kudasovom. Izgubila sam rezultatom 11-10 i napravila sam malu grešku koja me je koštala poraza. Ipak Ruskinja je prvi nosioc i veoma dobra protivnica tako da mi je drago da znam da sam skoro rame uz rame sa njim – rekla je Tijana.

Serdja Stević trijumfovala je u kategoriji do 63 kilograma. Ona je u velikom finalu bila bolja od Ruskinje Elzavete Surkove. Stevićeva je bila dominantna tokom svih mečeva. U duelu za ulazak u finale pobedila je još jednu Ruskinju Elizavetu Fovenko 26 -1. Ukrajinku Julijanu Lipatovu srpska šampionka pobedila je sa 28 -14 u četvrtfinalu.

-Drago mi je što sam ostvarila ovako dobar rezultat pobedama u četiri meča. Naročito jer je ova zlatna medalja došla u godini kada izlazim iz juniora. Nadam se da ću u kao seniorka nastaviti sa odličnim rezultatima – rekla je Serdja.

Na tatamiju Riga Opena u borbi za odličje odnosno do četvrtfinala došla je i mlada Teodora Jović ( do 46 kg) koja je izgubila od Marija Smirnove (Rusija) 27 :47 . U konkurenciji do 62 kg Nadja Savković je ostvarila identičan učinak. U četvrfinalu 12 -6 od Jone Magdaleno Albizu iz Španije.