7 Views
Posle Svetskog prvenstva u Koreji, Milica sjajna u Maroku

Milica Mandić  (+67kg) osvojila je srebrnu medalju na Grand pri turniru G4 kategorije u Maroku! Olimpijska I svetska šampionka osvojila je bitna 24 poena za olimpijsku listu u trci za OI 2020

Milica je na startu pobedila Nemicu Šnajder, zatim je bila bolja od Britanke Slavin, koja je savladala Anu Bajić na startu. U polufinalu je savladala na zlatan poen posle 8:8 Kineskinju Zheng, zlatnu na Olimpijskim igrama u Riju. U finalu se srela sa aktuelnom svetskom prvakinjom Britankom Bjankom Valden od koje je izgubila 7:1.

-Drašku je bilo vatreno krštenje na Grand priju i imao je najtežeg protivnika Čoa iz Velike Britanije koji je na kraju osvojio zlato. Ana nije imala sreće ovog puta, dan pre takmičenja je nešto pojela što joj je izazvalo alergiju u obliku gušenja i grčenja mišića. Bili smo da doktorkom Bankovic celu noć na vezi i nekako smo sanirali. Čudo je i da je radila meč. Milica se posle povrede koja traje skoro pola godine polako vraća u formu i ulazi u trening. Sasvim sam zadovoljan prikazanim. Jedna greška u finalu je bila dovoljna za Bjanka pokaže klasu i osvoji zlato. Idemo dalje. Sutra je ostatak naših takmičara – rekao je Dragan Jović.

Milici je ovo prvi turnir posle Svetskog prvenstva u Koreji gde je osvojila zlatnu medalju.

– Srećna sam zbog osvajanja medalje, pogotovo zbog pobede u polufinalu gde sam radila sa olimpijskom prvakinjom iz Rija. Bili su teški mečevi, ali sam uz taktiku Dragana Jovića uspela da dođem do finala. Ovo je za mene veliki korak napred, jer sam posle povreda uspela da se vratim i da osvojim medalju – istakla je Milica.

Prvog takmičarskog dana borili su se I Ana Bajić (+67kg), koja je poražena na startu od Britanke Slavin, I Draško Jovanov (+80kg) od kojeg je bio bolji Britanac Čo, srebrni sa Svetskog prvenstva u Koreji ove godine.

Drugog takmičarskog dana na tatami izlaze Vanja Stanković, svetska prvakinja iz Koreje 2017, i Tijana Bogdanović, srebrna na OI u Riju, u kategoriji do 49 kilograma, kao I Damir Fejzić I Ivan Karajlović u kategoriji do 80 kilograma.

Detaljnije zreb –  http://www.worldtaekwondo.org/draw-of-the-day-2-for-rabat-2017-world-taekwondo-grand-prix-series-2/