14 Views

Na finalni Gran pri kategorije G8 koji se održava u Fudzairi 22. I 23. novembra otputovale su Milica Mandić (+67), Ana Tepavac (+67kg, klub Stutgart) i Vanja Stanković (-49kg) na čelu sa trenerima Draganom Jovićem i Vanjom Babićem. Na poslednjem turniru u 2018. godini učestvuje najboljih 15 boraca sa olimpijske liste iz četiri ženske i četiri muške olimpijske kategorije, dok poslednje mesto ostaje rezervisano za domaćina (ukupno 16 boraca učestvuje po kategoriji).

-Kao i svake godine na kraju sezone učestvujemo na finalnom Gran priju, koji nosi duplo više bodova nego ostali GP turniri  ili na primer kontinentalno prvenstvo. Veoma je oštra konkurencija, budući da je top 15 boraca sa olimpijske liste na ovom turnir i ne postoje dva treća mesta, već se radi borba za bronzanu medalju. Takmičenje je već samo po spisku takmičara izuzetno jako, a na to treba dodati i napornu sezonu koja je uzela mnogo snage i energije.

Svesni smo svega toga i veoma smo svi motivisani da konačno osvojimo prvu medalju sa finalnog Gran prija – istakao je Dragan Jović.

Do sada je jedino Milica bila u polufinalu ali u borbi za bronzu je izgubila.

-Sada imamo i taj motiv pored onog najbitnijeg, a to je skupljanje što više poena za Olimpijske igre u Tokiju. Od naših takmičara uspele su da se plasiraju Vanja, Tijana, Milica i Ana, međutim Bogdanovićeva ne učestvuje zbog promene kategorije. Ove tri takmičarke su dovoljno kvalitetne da se bar neka od njih domogne medalje i verujem da mogu – objasnio je Jović.

Dok se Olimpijske igre u Tokiju približavaju, ovo je jedan od turnira na kome će 127 boraca iz 39 zemalja pokušati da osvoji vrlo važne poene koje im omogućavaju da uđu u sam vrh olimpijske liste.