6 Views

Na Evropskom klupskom šampionatu koje se održava u Istanbulu seniorke TK Galeb-a zauzele su prvo mesto i postale šampionke Evrope! Tekvondo klub Galeb zauzeo je četvrto mesto u ekipnoj konkurenciji, osim njih juniorke su obezbedile takođe četvrto mesto, dok su kadetkinje zuzelo peto mesto.

Poslednjeg takmičarskog dana Milica Mandić (senior do 73kg), osvojila je zlatnu medalju posle tri pobede, Tijana Bogdanović (senior, do 53kg) i Vanja Stanković (senior, do 49kg) osvojile su srebrne medalje dok je Aleksandra Radmilović (senior, do 57kg) bronzu.

-Srećna sam zbog osvojenog prvog mesta i bodova. Ali nisam toliko zadovoljana nastupom i vidim da mogu još da napredujem i još grešaka da ispravim. Radujem se narednim turnirima i izazovima – istakla je Milica.

Tijana I Vanja su stale u finalima, obema im je za dlaku izbegla zlatna medalja.

-Drago mi je mnogo sto sam osvojila ovu medalju, povratila sam se posle olimpijskih igara i radila kao pre, a i odlično sam se osećala i stvarno uživala u borbama. Izuzetno mi je drago i što se i naš klub još jednom pokazao kao jedan među najboljima u Evropi, dokazali smo da imamo kvalitet – rekla je Tijana Bogdanović.

-Danas sam imala četiri meča i svaki je bio sa protivnicom iz Turske. Sve borbe su bile teške i neizvesne. Zadovoljna sam svojim borbama danas, ali ne i suđenjem u finalnoj borbi, mislim da sam bila oštećena. Takođe mi je veliko zadovoljstvo što sam deo kluba Galeb koji je na ovom turniru ostvario sjajan rezultat. Zaista dokaz kvalitetnog rada u svim uzrasnim kategorijama I pokazatelj da imamo budućnost u tekvondou – rekla je Stankovićeva.

Aleksandra Radmilović poražena je u trećem kolu, od predstavnice Hrvatske.

-Nakon pobede nad protivnicama Kazahastana i Turske, izgubila sam u polufinalu od predstavnice iz Hrvatske. Zadovoljna sam svojim nastupom, mada mislim da sam u polufinalu mogla da pružim vise. U svakom slučaju dobar početak sezone u kojoj mi je cilj Evropsko prvenstvo u maju – rekla je Aleksandra.

Dragan Jović je zadovoljan ne samo današnjim rezultatima već generalno uspehom kluba na ovom Evropskom klupskom šampionatu.

-Danas su seniorke opravdale očekivanja. Osvojili smo četiri medalje i to je bilo dovljno za ekipno prvo mesto u ženama. U ukupnom plasmanu smo četvrti što mi je izuzetno drago. Naši mlađi naraštaji idu dobrim putem i u odličnom tempu. Ovo je ono što smo i očekivali i želeli. Čestitam svim takmičarima, trenerima i stručnom timu. Ovo je bio timski rad i zajednički uspeh. Sada se okrećemo novim obavezama – istakao je Jović.

Kadeti i juniori su doprineli plasmanom u ekipnoj konkurenciji I definitivno pokazali da su dostojni naslednici.

Čast mi je da sam jedan od trenera Galeba na ovakvoj ekspediciji i teškom turniru, uspeli smo u jakoj konkurenciji da potvrdimo kvalitet i proverimo spremnost. Ponosan sam što smo u svim uzrasnim kategorijama osvojili po nekoliko odličja, naročito za juniorsku selekciju kojoj predstoji svetsko prvenstvo u Tunisu – rekao je Uroš Todorović, jedan od trenera juniorske reprezentacije.

Stevan Rašić, jedan od trenera TK Galeb

-Mnogima kadetima je ovo bila prilika da se oprobaju na velikim turnirima, dokazali su da u narednim godinama od njih možemo očekivati velike rezultate. Imamo kontinuitet rezultata u mlađim selekcija što je kluč dobre baze takmičara u budućnosti – rekao je Rašić, nekadašnji reprezentativac Srbije.

Iris Jović Vujaković (senior, do 67kg) poražena je u prvom kolu, a Nađa Savković (senior, do 62kg) izgubila je za dlaku u borbi za ulazak u polufinale.

Detaljan žreb sa rezultatima je ovde – https://tpss.eu/results/1215/Drawsheets%20with%20results%20Friday%20Day%204.pdf