Posle zlata Milice Bulat (kadet, do 44kg) I bronze Andree Bokan (kadet, do 44kg) juče na Evropskom klupskom šampionatu u Istanbulu, juniorke Teodora Jović (junior, do 44kg) I Nađa Rosić (junior, do 52kg) osvojile su srebrne medalje!

– Drugog dana smo prošli sa dva srebra, što je lep učinak. Jako smo želeli bar jednu zlatnu medalju ali ni sa ovim ne treba biti nezadovoljan. Sutra nam nastupa Serđa od juniora i svi muški seniori – rekao je Dragan Jović koji je na čelu ekipe od 24 takmičara I četiri trenera.

Teodora Jović, bronzana sa kadetskog evropskog šampionata, posle četiri borbe poražena je u finalu od Azerbejdzanke Akbarove.

-Drago mi je što sam osvojila medalju na početku sezone. Ove godine glavno prvenstvo mi je svetsko juniorsko i ovo je bila dobra provera. U finalu sam mogla i bolje ali u ovom momentu je ispalo ovako. Trudiću se da ispravim već na sledećem turniru. Žao mi je samo što neka od nas dve nije osvojila zlato jer bi to mnogo značilo u ekipnom plasmanu za klub – ističe Teodora.

Nađa Rosić se nedavno pridružila tekvondo klubu Galeb.

-Ja sam od septembra član Galeba i ova medalja je lep početak u mom novom klubu. Takođe, ova medalja je jedna stanica do svetskog juniorskog prvenstva koje mi je glavno takmičenje u 2018. Već na sledećem turniru u Sloveniji ću dati sve od sebe da medalja bude sjajnija – istakla je Nađa.

Na žalost, Bogdan Bulat (junior, do 55kg) je posle dve ubedljive pobede za dlaku poražen u četvrtfinalu Kazahstanca Nusnalima. Na startu su izgubili Miloš Mihajlović (junior, do 59kg) Emilija Radmilović (junior, do 46kg), Stefan Stojanović (junior, do 51kg) i Mateja Kuburović (junior, do 55kg).