4 Views

Na G2 turniru Egipat Open, yakmičari TK Galeb osvojili su tri medalje! Posle osvajanja srebrne medalje Vanje Stanković (do 49kg) već prvog dana, Tijana Bogdanović (do 53kg) osvojila je zlatnu medalju, dok je bronzanu medalju osvojileaMilica Mandić (do 73kg) Dragan Jović je prograšen za najboljeg trenera na turniru!

Joviću su na turniru uručene tri nagarde ispred turnira i njihove federacije – zahvalnost zbog predanog rada sa Hedajom Malek, olimpijskom šampionkom iz 2012. godine, poreklom iz Egipta koja već nekoliko meseci trenira u Beogradu u TK Galeb.

-Na kraju ipak mogu reći da sam zadovoljan učinjenim ovde. Ovo je samo jedna stanica ka svetskom prvenstvu i olimpijskim igrama i ne bih da se previše opuštam. Posao je dobro počeo da se odvija ali nije još završen. Sledeća stanica je već za pet dana u Las Vegasu za jedan deo ekipe i u Solunu za drugi deo naše reprezentacije – zadovoljan je Jović.

Tijana je posle četiri pobede, osvojila novo zlato u ovoj sezoni i novih 20 poena za svetsku i olimpijsku listu! U finalu je bila sjajna protiv Tarvide iz Letonije sa 14:6.

-Ovo je treći turnir ove sezone i ujedno i treće zlato za mene. Zadovoljna sam borbama, probala sam neke nove stvari koje smo vežbali a svakako su sve to pripreme za svetsko prvenstvo koje nam je ove godine najveći cilj. Srećna sam zbog rezultata i ovakvog početka sezone, zahvalna sam treneru i celom timu koji nas vodi na tom putu – rekla je Tijana Bogdanović.

Vanja Stanković (do 49kg) osvojila je srebrnu medalju na G2 turniru Egipat Open i samim tim obezbedila novih 12 bodova za svetsku i olimpijsku listu!

Vanja je bila slobodno na startu kao drugi nosilac, zatim je pobedila odličnu Ukrajinku Irinu Romaldonovu, u polufinalu je bila bolja od Kazahstanke Anur Jesbergerove. Na žalost, u finalu je izgubila od Hrvatice Kristine Tomić.

Milica Mandić nije zadovoljna rezultatom na G2 turniru, pošto je poražena u polufinalu od Nemice.

– Pravila sam dosta grešaka, i to me je koštalo finala. Imam na čemu da radim, trudiću se da sve te greške ispravim na sledećem turniru koji je ubrzo – rekla je aktuelna svetska šampionka.

Dmitrij Nagaev (do 58kg) i Aleksandra Radmilović (do 57kg) poraženi su u četvrtfinalnim mečevima, kao i Nađa Savković (do 62kg).