21 Views

Tijana Bogdanović trijumfom na trećem Evropskom prvenstvu u u olimpijskim kategorijama u Dablinu još jednom je obradovala srpsku sportsku javnost.

U konkurenciji do 49 kilograma još jednom je pokazala da je neprikosnovena. Posle osvajanja zlatne medalje Bogdanovićeva je rekla:

-Bio je ovo jako naporan dan. Ovaj sistem takmičenja je izuzetno zahtevan jer mogu da učestvuje više takmičara iz iste zemlje ukoliko su se kvalifikovali preko kvalifikacionih turnira. Bila sam prvi nosilac  i umesto da sam imala neku olakšicu na ovom takmičenju, ubačena sam u granu sa svim osvajačima medalja sa kvalifikacionih turnira.

Iako je put do najvišeg stepenika pobedničkog  postolja bio izuzetno naporan. U četiri meča Tijana Bogdanović je ostvarila isto toliko pobeda i uspela da trijumfuje i okiti se prvim zlatom na Evropskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama.

-Na moju sreću pobedila sam sve protivnice i okitila se najsjajnijim odličjem. Nadam se da će ova medalja biti podstrek za drugare iz tima za koje tek predstoji takmičenje. Ovo zlato mi je bilo potrebno za podizanja samopouzdanja pred finalni Gran pri u Moskvi iduće nedelje .ada ću znati da li sam se direktno plasirala za Tokio. Daću sve od sebe da to i ostvarim – rekla je Tijana Bogdanović.

Vrhunski rezultat prvog takmičarskog dana EP u olimpijskim kategorijama analizirao je i Dragan Jović, sportski direktor i prvi trener Tekvondo asocijacije Srbije ali i trener Tijane Bogdanović.

-Imali smo nekoliko dobrih nastupa naših takmičara uz Tijanu koja je osvojila zlato. Pre svega bih istakao i Vanju Stanković koja je bila na korak do odličja i ostvarila plasman na peto mesto.

Tijana je pred finalni Gran pri napravila sjajan rezultat i najavila odlične borbe u Moskvi. Bilo je mnogo teških mečeva i gustih rezultata, ali Tijana je uvek znala da na kraju izadje kao pobednik. Ovo je prva zlatna medalja od kada imamo i EP i u olimpijskim kategorijama. Ovo je odličan uvod za sutrašnji dan gde očekujemo odlične nastupe ostatka tima rekao je Dragan Jović.