11 Views

Prvog dana međunarodnog turnira Galeb Belgrade Trophy – Serbia Open, 17. po redu, takmičilo se oko 500 boraca u konkurenciji kadeta i juniora. Seniori i preostale juniorske kategorije na tatami izlaze u nedelju. Internacionalni turnir koji se održava u Hali Aleksandar Nikolić okupio je više od 1200 učesnika iz oko 54 zemalja.

Jedan od najjačih turnira u ovom delu Evrope je ujedno i jedna od stanica na kojim takmičari iz celog sveta sakupljaju poene za svetsku i olimpijsku listu. Takođe, ovo je jedan od test turnira za srpski nacionalni juniorski i kadetski tim, ali i seniore koje do kraja godine očekuje učešće na nekoliko turnira.

Na Galebovom Trofeju prvog dana zablistao je Dušan Božanić, koji je osvojio zlatnu medalju posle četiri ubedljive pobede, inače bronzani sa juniorskog SP ove godine.

Vrlo sam zadovoljan kako sam se danas borio, i kako sam našao rešenje za svakog protivnika. Ovo je samo jedna od stanica na putu do Evropskog juniorskog prvenstva  sledeće godine na kome mi je cilj da ostvarim što bolji rezultat. Naredne tri nedelje će biti veoma naporne, budući da učestvujem na tri međunarodna turnira. Prvo je u Hrvatskoj, zatim G1 turnir u Rumuniji i onda G2 turnir u Parizu. dodao bih i da ovu zlatnu medalju sa Galebovog trofeja posvećujem sestri Nadici Božanic, budući da je ona posvetila meni srebrnu medalju na Olimpijskim igrama za mlade koje se nedavno održalo u Argentini. Želim da se zahvalim, porodici i klubu na podršci – rekao je Dušan.

Drugog takmičarskog dana, osim brojnih srpskih takmičara, na tatami izlaze i olimpijska šampionka Milica Mandić, Tijana Bogdanović, srebrna sa OI 2016, Ana Tepavac, osvajačica brojnih medalja sa svetke i evropske scene, ali i Britanac koji se bori za Moldaviju Aron Kuk, nekadašnji evropski šampion, kao i članovi britanskog nacionalnog tima.

DETALJNE REZULTATE MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU.

Prenos uživo možete naći OVDE.

Žreb za oba dana biće na OVOM LINKU.

Više fotografija možete naći na našoj zvaničnoj Facebook stranici.

Nadamo se da ćete biti u mogućnosti da nas posetite i uživate u spektaklu koji će prirediti vrhunski borci iz celog sveta. ULAZ JE BESPLATAN i pozivamo ne samo gledaoce već i medije da nas posete tokom dva dana turnira.

Ostali rezultati srpskog tima:

Dušan Božanić (junior, do 68kg) – 1. mesto

Serđa Stević (junior, do 63kg) – 3. mesto

Andrea Grbić (junior, do 59kg) – 3. mesto

Nikola Ostojić (junior, do 78kg) – 3. mesto

Vuk Matić (kadet, do 65kg) – 2. mesto

Lara Bokun (kadet, +59kg) – 3. mesto

Marko Burušić (kadet, do 57kg) – 2. mesto

Strahinja Milinković (kadet, do 57kg) – 1. mesto

Dragan Mladenović (kadet, do 57kg) – 3. mesto

Petar Katavić (junior, do 45kg) – 3. mesto

Maša Marić (kadet, do 55kg) – 3. mesto

Sara Pantović (junior, do 52kg) – 1. mesto

Ana Tijanić (kadet, do 44kg) – 1. mesto

Katarina Jakšić (kadet, do 33kg) – 3. mesto

Petar Nedeljković (kadet, do 33kg) – 2. mesto