20 Views

Poslednjeg takmičarskog dana na turniru 17. Galeb Belgrade Trophy – Serbia Open 2018, koji se održao 27. I 28. oktobra u hali Aleksandar Nikolić, prema programu bile su seniorske i određene juniorske kategorije. Tokom dva dana turnira, učestvovalo je oko 1000 boraca iz 54 zemlje među kojima je bilo brojnih olimpijskih, svetskih, evropskih, azijskih osvajača medalja.

Zlatne medalje za Galeb u seniorskoj konkurenciji osvojili su Milica Mandić (do 73 kg), Nađa Savković (do 63kg) i Dmitrij Nagaev (do 58kg), dok je Iris Jović Vujaković (do 67kg) došla do bronzanog odličja. Dok je Danilo Vukelic (Imperium) osvojio bronzanu medalju u kategoriji preko 87 kilograma.

Srpskim borcima je ovaj turnir bio sjajna prilika da pred domaćom publikom osvoje bitne poene za svetsku i olimpijsku listu, jer trka za bodovima je odavno počela.

Zlato do 73 kilograma osvojila je naša olimpijska šampionka Milica Mandić kojoj je u finalu predala Ruskinja Katarina Ždanova zbog povrede.

-Izuzetno mi je drago što sam posle dve godine pauze na Galebovom trofeju uspela da osvojim zlatnu medalju iako mi je žao što se nisam borila u finalu, dobro sam se osećala. Zadovoljna sam svojim borbama, mislim da je dobar pokazatelj za Gran pri finale koji je za mesec dana u Fudzairi. Želela bih da se zahvalim svima koji su došli da gledaju, posebno predsedniku OKS-a kao i svima iz Olimpijskog komiteta. Svi gledaoci su bili sjajna podrška, i naravno sve čestitke Nagaevu, Iris i Nađi – rekla je Milica Mandić.

Zlatna je bila i Nađa Savković, srpska reprezentativka do 63 kilograma, inače bronzana sa juniorskog SP i bronzana sa seniorskog EP.

– Srećna sam zbog osvojenog zlata, to je drugi takav rezultat u dve nedelje posle pobede u Grčkoj Nemamo priliku da se često takmičimo pred domaćom publikom i drago mi je što sam baš ovde osvojila zlato. Bilo mi je teško ali izazovno, uspela sam zajedno sa trenerom da pronađem pobedničku strategiju za svaku ptovnicu. Sledeći turnir je za dve nedelje u Hrvatskoj – istakla je Nadja.

Dmitrij Nagaev potvrdio je kvalitet pobedivši u finalu aktuelnog evropskog šampiona, ovo je druga zaltna medalja za njega u nizu posle trijumfa na Greece open turniru prošle nedelje, dok je Iris posle povrede uspela da se vrati na tatami sjajnim borbama.

U juniorskoj konkurenciji od Galebana Milica Novaković (junior, +68kg) osvojila je zlatnu medalju, Miloš Mihajlović (junior, do 63kg) bronzanu.

Dragan Jović, direktor turnra,  se osvrnuo na organizaciju turnira.

– Zadovoljan sam što smo ispunili očekivanja i ove godine povodom organizacije G1 turnira. Odziv boraca je bio na najvišem nivou, iako je ovaj period godine vrlo naporan. Dobra organizacija je i dobra najava za Evropsko prvenstvo 2020 koje se organizuje u Beogradu. Dobro je što smo osvojili ovoliko medalja jer je to pokazatelj da imamo šansu i na evropskom prvenstvu ali i za kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. Cilj nam da kvalifikujemo najbolje borce za Olimpijske igre i tamo nastavimo tradiciju osvajanja velikih medalja – rekao je Dragan Jović, direktor turnira.

Galeb Belgrade Trophy – Serbia Open  posetili su Božidar Maljković, predsednik OKS-a, Žarko Zečević, potpredsednik OKS-a, Dragan Tomašević, predsednik Sportskog saveza Beograda, Đorđe Višacki, generalni sekretar OKS-a, Damir Štajner, direktor OKS-a, ali i Hjonsu Jun, otpremnik poslova republike Koreje. Podršku je pružila i Andrea Arsović, uspešna i nagrađivana reprezentativka u streljaštvu, a među počasnim gostima našao se i Bratislav Đorđević, bivši proslavljeni košarkaški trener, otac legendardnog Saše Đorđevića.

DETALJNE REZULTATE MOŽETE POGLEDATI NA OVOM LINKU
Prenos uživo je bio  OVDE.
Žreb za oba dana na OVOM LINKU.
Više fotografija možete naći na našoj zvaničnoj Facebook stranici.