Andrea Bokan i Relja Ivković obradovali su sve ljubitelje tekvondoa u Srbiji. Evropsko prvenstvo za kadete u gradiću Marina Dor u Španiji, drugog takmičarskog dana Orlićima je donelo još jedno srebro i bronzu. Mladi reprezentativci TAS, Andrea Bokan okitila se vicešampionskim zvanjem u kategoriji do 44 kilograma dok je bronzu osvojio Relja Ivković u kategoriji do 41 kilograma.

Osim Andree, od drugih Galebana Milica Bulat (do 44kg) je posle pobede u prvoj borbi protiv Portugalke, izgubila je na zlatan bod od predstavnice Francuske. Dan ranije Milica Milić (do 37kg) izgubila je na startu, ali mora se uzeti u obzir da je naša članica tek na početku karijeje u nacionalnom timu i da joj je ovo prvi nastup na EP.

Andrea Bokan odlično je počela učešće na EP pobedom nad reprezentativkom Nemačke. Na isti način je nastavila I savladala takmičarku iz Hrvatske u drugom a zatim i predstavnicu Grčke. U polufinalu Andrea Bokan bila je bolja I od druge predstavnice Nemačke u kategoriji do 44 kilograma. Ipak u finalu Ruskinja je našla slabu tačku srpskoj reprezentativki I uspela da osvoji zlato.

-Drago mi je da sam osvojila medalju mada ostaje žal za zlatom. Ipak ovo je druga evropska kadetska medalja I zato sam izuzetno srećna. Uspela sam da nastavim niz kada je u pitanju medjunarodna konkurencija. Htela bih da se zahvalim svim trenerima sa kojima sam vežbala I koji su mi bili podrška nap utu do medalje istakla je Andrea Bokan.

Da se riznica Tekvondo asocijacije dopuni sa još jednom evropskom medaljom pobrinuo se Relja Ivković u kategoriji do 41 kilograma.

-Do sada sam osvajao odličja na G turnirima što je takođe veoma važno a sada sam sve materijalizovao u ovoj evropskoj medalji. Ovo je veliki uspeh jer sam pobedio Rusa u prvom kolu, kao i Mađara, do danas aktuelnog evropskog prvaka. Uvek neugodan protivnik reprezentativac Azerbejdžana u borbi za medalju. Uvek može bolje ali važno je da sam zadovoljan rezultatom istakao je Relja Ivković.