Sportisti Tekvondo asocijacije Srbije i ove godine ostvarili izuzetne sportske uspehe. Tradicionalno, u samoj završnici kalendarske godine organizovana je dodela nagrada najboljim sportistima TAS-a.
U konkurenciji pionira zvanje najuspešnijeg sportiste pripalo je Ivi Kukić i Jovanu Japundžiću. Kod kadeta laureati za 2018. su Andrea Bokan i Strahinja Milinković. Najbolji juniori u ovoj sezoni su brat i sestra Nadica i Dušan Božanić, dok su ovo zvanje kod seniora poneli Milica Mandić i Dmitrij Nagajev.

-Izuzetna mi je čast da sam dobila ovo prestižno priznanje koje dodeljuje Tekvodno asocijacija Srbije. Posebno bih istakla da mi je drago da imamo ovako uspešan podmladak. Nagrade i priznanja za njih su poseban motiv i podtsrek za dalje – istakla je Milica Mandić.

Najbolji senior Dmitrij Nagajev istakao je da je posebno ponosan jer je u prvoj godini sa srpskim pasošem stekao i ovo važno priznanje.

-Srećan i ponosan ukratko. Ovo je motiv da budem još bolji u periodu koji dolazi- istakao je Dmitrij Nagajev.

U tehničkoj disciplini forme zvanje najuspešnijeg poneli su Nemanja Janković i Maja Babić. Najuspešniji paratekvondisti u 2018 su Dejana Bačko i Nikola Spajić. Posebne plakete za doprinos u razvoju tekvondo sporta uručene su Dejanu Burčulu, predsedniku UO TAS, Slavku Radmiloviću, članu UO TAS i dr Snežani Banković, predsedniku medicinske komisije TAS, Bratislavu Vasiliću i Dejanu Stojanović.