5 Views
Pun tim na EP za kadete

Od 5. do 8. oktobra u Mađarskoj (Budimpešta), održava se Evropski šampionat u tekvondou za kadete. Nacionalni tim Srbije čini pun tim kadeta I kadetkinja, kao I četvorica trenera kao deo stručnog štaba.

Buduće nade srpskog sporta vredno su se spremali nekoliko meseci unazad, ne samo u matičnim klubovima već I na pripremama u organizaciji Tekvondo asocijacije Srbije. Na prošlom Evropskom šampionatu za kadete koje se održalo u Rumuniji, nacionalni tim Srbije osvojio je dve zlatne medalje I jednu bronzanu.

-Tokom cele godine su trenirali, a organizovali smo nedavno I pripreme na Karatašu sa širim spiskom takmičara I njihovim sparing partnerima. Potvrda kvaliteta ove generacije kadeta je I činjenica da su samo tokom protekle godine osvojili preko 30 medalja na međunarodnim turnirima, a od toga četiri na President kupu, turniru G2 kategorije što je jednako evropskom prvenstvu po kvalitetu boraca – ističe Jugoslav Nastasić, trener kadetske reprezentacije. – Nezahvalno je prognozirati, ali veliki broj ove dece je već osvajao medalje na velikim turnirima, I siguran sam da će dati sve od sebe. Hvala TAS-u što su nam omogućili da odradimo pripreme na Karatašu ali I da u velikom broju I punom sastavu nacionalni tim učestvuje na Evropskom šampionatu.

Spisak nacionalnog tima:

 

Dečaci:

Vukašin Varda (-33kg)

Srđan Tomić (-37kg)

Novak Stanić (-41kg)

Nikola Laukić (-45kg)

Stefan Stojanović (-49kg)

Djordje Purić (-53kg)

Nikola Lončar (-55kg)

Lazar Dragojević (-61kg)

Marko Lazić (-61kg)

Jovan Milutinović (-65kg)

Nikola Ostojić (+65kg)

 

Devojčice:

Katarina Jakšić (-29kg)

Nađa Stojčević (-33kg)

Ana Tijanić (-37kg)

Jovana Vasiljević (-41kg)

Andrea Bokan (-41kg)

Tamara Žarkov (-44kg)

Aleksandra Mitić (-44kg)

Milica Tošković (-47kg)

Emilija Radmilović (-47kg)

Ksenija Spajić (-51kg)

Magdalena Josifovski (-55kg)

Sandra Stamevski (-59kg)

Jovana Jelisavčić (+59kg)

 

Link ka pozivu – https://worldtaekwondoeurope.org/files/20170710-KadettEB-CompetitionInformation-v6.pdf