6 Views

Milica Mandić, trofejna članica reprezentacije Tekvondo asocijacije Srbije, još jednom je obradovala domaću sportsku javnost vrhunskim rezultatom na međunarodnoj takmičarskoj sceni. Na Ekstra Evropskom prvenstvu u Bariju (od 1. do 3. novembra) koje se održalo u Italiji, Milica je osvojila bronzano odličje u konkurenciji preko 67 kilograma.
Za Milicu je ovo još jedno vredno odličje u bogatoj riznici uz koje dolaze i važni bodovi za odlazak u Tokio 2020.
Mandićeva je na putu do pobedničkog postolja pobedila u prvom kolu Grkinju Evgeniju Sari 3:0. U četvrtfinalu Ruskinja Polina Kan nije imala rešenje za srpsku šampionku koja ovaj meč rešava 5:3. Na žalost u polufinalu, Milica nije mogla da nađe rešenje za staru sportsku protivnicu, Britanku Blanku Valkden, trostruku svetsku šampionku, koja je slavila sa 18:8. Uz bronzanu medalju, Milica je ubeležila i vredne bodove za odlazak na Olimpijske igre.
-Srećna sam što sam ponovo na postolju, i zbog osvojenih bodova. Ali isto tako mislim da mogu još bolje. Imala sam greške u polufinalu koje nisam smela da napravim. Vraćam se kući sa dobrim utiskom i željna da napredujem i radim na sebi. Hvala treneru Draganu Joviću i celom timu koji su uvek uz mene i pomažu mi da ostvarim naš zajednički cilj – rekla je Milica.
Reprezentacija Tekvondo asocijacije Srbije nastavila je sa odličnim rezultatima na putu za Tokio.
-Još jedan važan šampionat je za nama, na sreću uspešan po naš tim. Naše dve glavne kandidatkinje su ponovo na pobedničkom postolju i jako blizu glavnog cilja za ovu godinu, a to je direktan plasman na Olimpijske igre. Bilo je dobrih momenata, koji meni kao treneru mnogo znače. Radili smo celu godinu naporno i sada treba ostati narednih mesec dana fokusiran na detalje i na kraju završiti godinu sa direktnim plasmanom – istakao je Dragan Jović, sportski direktor i prvi trener TAS.
Trofejni srpski trener pohvalio je i odlično izdanje Damira Fejzića u konkurenciji do 80 kilograma.
-Želim da istaknem da je Damir Fejzić imao jedno od svojih najboljih izdanja ikada. Dobio je Britanca Aron Cook-a, veliko ime svetskog tekvondoa, a zatim je u borbi za medalju bio odličan sa aktuelnim svetskim prvakom, Italijanom Simonom Alesiom i meč izgubio na zlatni poen posle 7-7 u regularnom delu- rekao je Dragan Jović.