20 Views
Srbija treća u ženskoj konkurenciji na SP

Poslednjeg takmičarskog dana na Svetskom seniorskom prvenstvu u tekvondou koje se održava u Koreji, Srbija nije uspela da osvoji treću medalju. Međutim, na završnoj ceremoniji zatvaranja Dragan Jović je proglašen za najboljeg trenera ženskog tima na svetu! Ovo je samo još jedan dokaz stručnog pristupa razvoju sportista, požrtvovanosti i vere u tim sa kojim radi koji je krunisam ne samo titulama Milice Mandić i Vanje Stanković na ovom šampionatu, već i titulom za njega.

I to nije sve – Srbija je sa dva osvojena zlata zauzela treće mesto u ekipnoj konkurenciji seniorki na Svetskom šampionatu u Koreji što je još jednom nezapamćen uspeh.

-Konačno su spuštene zavese na ovom svetskom prvenstvu. Sve je već rečeno prethodnih dana, ali evo danas kada se sve sumira imamo još malo razloga da budemo ponosni. Srbija je u konkurenciji 183 zemlje sveta na ovom šampionatu zauzela treće mesto u ženskoj konkurenciji,

a mene su proglasili za najboljeg trenara žena. Najbolji trener za seniore je kolega iz Korejskog nacionalnog tima. Pre polaska cilj je bio u prvih pet timova i bolji rezultat nego ikada do sada. To se ostvarilo i čak je malo preteklo kod izbora najboljeg trenera. Još nekoliko dana ćemo slaviti i odmarati pa onda ponovo iz početka. Čeka nas Grand pri u Moskvi, kao i Evropsko prvenstvo u olimpijslim kategorijama u septembru – rekao je Dragan Jović.

Nađa Savković (do 62kg) posle pobede u prvom kolu nad veoma dobrom protivnicom iz Japana 5:4, izgubila je od Ukrajinke Jakovleve 8:6. Ivan Karajlović (do 80kg) savladao je Maana iz Indije 18:9, ali je stao u drugom kolu. Od njega je bio bolji Liu iz Kineskog Tajpeha sa 14:5.

Samo dan ranije Milica Mandić je osvojila drugu zlatnu medalju za Srbiju na Svetskom šampionatu, a samo nekoliko dana ranije Vanja Stanković je obezbedila prvu. Ovo je istorijski momenat za tekvondo sport, ali i dokaz da se Srbija izborila za svoje mesto u izuzetnoj teškoj konkurenciji.