Na Stadionu Tašmajdan posle više od šest meseci pauze održano je prvo Prvenstvo države u borilačkim sportovima, posle pauze koja je usledila zbog korona virusa. Uz poštovanje protokola, odnosno svih mera propisanih od strane struke, najbolji tekvondisti i paratekvondisti u konkurenciji kadeta, juniora i seniora, njih 471 ( 369 u borbama i 102 u formama) odmeravali su snage na šest borilišta koja su za ovo Prvenstvo Srbije postavljena na otvorenom.

-Imali smo sreće da Prvenstvo države organizujemo na jednom ovako lepom stadionu i to je prvo iskustvo i za nas. Sport ne sme da stane -rekao je Dragan Jović, sportski direktor  i prvi trener TAS.  -Mi smo čekali i dugo smo se spremali, organizaciono ali i što se tiče samih treninga jer nije bilo dobro da se odmah krene posle velike pauze. Zato smo mali smo priliku da uživamo u vrhunskim borbama u svim uzrastima. Nas raduje da se veliki broj dece vratio jer je sport  doživeo veliki udarac. Važno je da među decom i trenerima vlada veliki entuzijazam kako bi se vratili redovnim aktivnostima.

Mahdi Khodabakhši trofejni tekvondista i član TK Galeb, pozlatio se u superteškoj kategoriji i to prvi put od kada je stekao srpsko državljantsvo.

Mahdi Hodabahši (crvena oprema)

-Drago mi je pre svega što smo opet na tatamiju i u borilištu. Stvari se polako vraćaju u normalu i verujem da ćemo polako da se vratimo i na medjunarodne turnire. Dragan Jović nas odlično priprema i diže formu za predstojeće turnire, svi se nadamo evropsko prvenstvo. Takodje, ova medalja mi je posebno draga jer mi je prva osvojena na državnom prvenstvu pod srpskom zastavom – istakao je Mahdi Khodabakhši.

U konkurenciji kadeta najuspešniji je TK Galeb (Beograd) sa 62 boda u generalnom plasmanu. Azija (Beograd) je na vicešampionskoj poziciji ( 48)  dok je Imperium (Beograd)  treći sa 29.  Kod juniora najuspešniji su takmiačri Galeba (47), drugo mesto pripalo je Elitu iz Inđije ( 32) dok je Azija treća sa  29 poena.  U seniorskoj konkurenciji pehar za najuspešniju ekipu  pripao je timu Azije ( 58), vicešampionsko zvanje osvojio je Galeb (47) dok je bronzana ekipa Imperiuma ( 21).

U formama Galeb tim je bio sjajan, predvodjen Aleksandrom Jovičićem, trenerom:

Katarina Laskovic- srebro
Uros Turkulj- srebro
Zoja Ilijin- zlato
Vuk Jokic- zlato

Rezultati Galeb: