22 Views

Posle više od šest meseci, konačno su počela dešavanja u tekvondo sportu Srbije ali i sveta. Pre svega održano je prvo u Evropi Prvenstvo države za kadete, juniore i seniore, dok se za pionire organizuje ovog vikenda.

Odmah posle, Tekvondo klub Galeb okupio je šampione šest zemalja (Brazil, Slovenija, Makedonija, Danska, Austrija, Srbija) na trening kampu koji se dešava narednih nekoliko nedelja u TC Zira poštujući mere Vlade Republike Srbije i kriznog štaba.

Počela su dešavanja u našem sportu, pre svega održali smo državno prvenstvo i to prvi u Evropi. Još važnije je što smo to uradili jako dobro. Pohvale se stigle iz celog sveta i nadam se da će i drugi krenuti sa takmičenjima – istakao je Dragan Jović.

U istoj sali treniraju olimpijski, svetski, evropski, azijski, pan američki šampioni i njihovi naslednici, pod trenerskom palicom Dragana Jovića.

Ono što se sada dešava u našem klubu je jedan veliki trening kamp u hotelu Zira. Došli su takmičari iz šest zemalja, i svi su članovi svojih olimpijskih timova i ovakvo okupljanje nam sada izuzetno treba. Brazilci će biti do kraja oktobra sa nama a još jedan broj takmičara očekujemo u oktobru. Svakako da je ovo veliko osveženje za naše takmičare, a i dodatna motivacija za rad – istakao je Jović.

Podsetimo, direktno kvalifikovane na Olimpijske igre su Milica Mandić i Tijana Bogdanović, dok će dvojica članova muškog tima svoju šansu potražiti na kontinentalnim kvalifikacijama koje bi trebalo da se održe početkom sledeće godine. Jedan od te dvojice je Dmitrij Nagajev, koji će se takmičiti u kategoriji do 58 kilograma.