12 Views

Prvog dana na međunarodnom turniru G1 kategorije u Poljskoj (Polish Open Warsaw Cup 2018) Vanja Stanković (-49kg) I Aleksandra Radmilović (-57kg) osvojile su zlatne medalje u seniorskoj konkurenciji dok je Andrea Bokan (kadet, – 44kg) izborila srebrno odličje. Drugog dana na međunarodnom turniru G1 kategorije u Poljskoj (Polish Open Warsaw Cup 2018) Milica Mandić (-73kg) I Tijana Bogdanović (-53kg) osvojile su zlatne medalje u seniorskoj konkurenciji, dok su Nađa Savković (senior, -62kg) I Serđa Stević (junior, -63kg) došle do bronzanih medalja.

U ekipnoj konkurenciji 1580 takmičara iz 52 zemlje, TK Galeb je zauzeo ubedljivo prvo mesto, dok je Srbija zauzela peto mesto! Takmičari TK Galeb nastavili su sjajan niz od prethodnog dana, što je reprezentativkama I olimpijkama donelo nove bodove za svetsku I olimpijsku listu.

– Kao i prošle godine tako i ove naš klub je zaista izbriljirao na ovom G1 turniru. Osvojeno je mnogo medalja a tekvondo klub Galeb je prvi u seniorskoj konkurenciji . Učešće na ovom turniru je uzelo 1280 takmičara iz 52 zemlje sveta I zaista sam prezadovoljan rezultatima – istakao je Dragan Jović. – Bio je ovo jedan uspešan dan za TK Galeb. Više od samih zlatnih medalja znači način na koje su osvojene. Aleksandra je odradila možda i najbolji turnir u karijeri. Vanja je posle dužeg vremena opet ona stara i kakvu smo navikli da gledamo. Sve mečeve je dobila ubedljivo što će joj sigurno podići samopouzdanje sa sledeći Gran pri. Kvalifikacioni ciklus za Tokio se zahuhtava i ovo je dobar vetar u ledja. Srebrnu medalju u kadetima je ponovo osvojila Andrea Bokan koja tempira formu za evropsko prvenstvo za nekoliko meseci

Aktuelna svetska prvakinja, Stankovićeva je bila ubedljiva tokom sve četiri borbe, a u finalu je savladala Britanku Madison More sa neverovatnih 52-6. Kao I Vanja, I Aleksandra Radmilović je osvojila novih 10 poena za olimpijsku listu. Ona je takođe bila sjajna u sve četiri borbe, a u finalu je bila bolja od iskusne Poljakinje Patrisije Adamkievic sa 14:9. Andrea je posle tri pobede, izgubila u finalu.

Milica je posle dve pobede u finalu savladala Hrvaticu Doris Pole sa 1:0, dok je Tijana Bogdanović u borbi za zlatno oldičje savladala rusku reprezentativku Anastasiju Kudrajšovu sa 5:0. Nađa Savković je posle tri pobede poraz zabeležila u polufinalu protiv Hrvatice Ivane Babić sa 3:0, dok je Serđa Stević takođe posle tri pobede poražena u polufinalu od Poljakinje Dagmare Harazme 6:5.

Mateja Kuburović (-54kg) je startovao pobedom na turniru, ali je u drugom kolu izgubio od Italijana Lo Pinta sa 25:5. Teodora Jović (-46kg) poražena je na startu od Bugarkinje Vanese Markove sa 12:5, kao I Miloš Mihajlović (junior, -63kg) koji je izgubio od Rusa Iskusnova sa 24:1. Stefan Stojanović (junior, – 63kg) je izgubio od Španca Martineza sa 14:9.

Od ostalih članova Tekvondo kluba Galeb koji ovog vikenda učestvuju na turniu u Poljskoj, Dmitrij Nagaev (-58kg) poražen je u četvrtfinalu od Francuza Boneta sa 22:15, kao I Marko Đuričić (+87kg) koji je u borbi za medalju izgubio od Amerikanca Hejlija 23:9.

U startu je poražen Bogdan Bulat (-58kg), inače učesnik Olimpijskih igara za mlade u oktobru, kome je ovo bio debitantski turnir u seniorskoj konkurenciji. Nađa Rosić je takođe izgubila u prvom meču od Hrvatice Bockaj sa 21:13.