22 Views

Na današnji dan (11.08.2012.) pre šest godina Milica Mandić je osvojila prvo olimpijsko zlato za samostalnu Srbiju. Ove godine Olimpijska vicešampionka u tekvondou  osvojila je bronzanu medalju na Gran priju u Moskvi, drugom po redu ove godine.

Mandićeva je prvo savladala Hrvaticu Doris Pole 14:8, potom je bila bolja od Korejke An Sebo 8:5. Međutim, u polufinalu je izgubila od Turkinje Nazife Kus 4:2.

Mandićeva je na minulom Gran priju u Rimu osvojila srebro i još uvek je u igri za plasman na finale u Tokiju.

Na današnji dan pre šest godina Dragan Jović i ja smo osvojili zlato na Olimpijskim igrama. Danas, za nas broznana medalja na drugom Grand priju ove godine. Idemo dalje sa istom zeljom i ambicijom – napisala je Milica.

Aleksandra Radmilović (-57kg) i Nađa Savković (-67kg) poražene su u prvim kolima, dok je Vanja Stanković (-49kg) izgubila u četvrtfinalu od Kineskinje.

 

 

Olimpijske igre 2012 – London 

Šest godina ranije, Milica je na Olimpijskim igrama u Londonu trijumfovala pobedom nad An-Karlojn Žraf iz Francuske rezultatom 9:7. Mandićeva je u prvom kolu dobila Taligitu Krouli sa Samoe sa 16:2, u četvrtfinalu Meksikanku Mariju del Rosario Espinose, olimpijsku šampionku, sa 6:4. U polufinalu bila je bolja od Anastasije Barišnjikove sa 11:3 i tako obezbedila najmanje srebrnu medalju. A onda se u finalu vodila napeta i neizvesna borba. Francuskinja je na početku prve runde iz kontre pokušavala da zada udarac u glavu, udarcem u oklop je povela sa 1:0, ali Milica odmah uzvraća za 1:1.

Mandićeva na isti način prelazi u vođstvo na startu druge runde. Francuskinja dolazi do izjednačenja, ali Milica ubrzo osvja 3 poena i vodi sa 5:2. An-Karloin osvaja dva uzastopna poena i smanjuje rezultat na 5:4. U trećoj rundi su se nizali naizmenični udarci, borba je poen za poen. Pri rezultatu 8:7 za Milicu, trener Francuskinje je uložila primedbu, koja nije usvojena. Mandićeva je u finišu zadala još jedan udarac protivnici i osvojila zlatnu medalju.