17 Views

Četvrtinu veka postojanja Galebovog letnjeg kampa, koji se ove godine tradicionalno održava u Vrnjačkoj banji od 6. do 20. avgusta, obeležio je rekordan broj učesnika – preko 600 iz čak 30 zemalja I pet različitih kontinenata! Prema broju učesnika I definitivno kvalitetu takmičara, Galebov letnji kamp najveći je događaj ovog tipa u Evropi, ali I jedan od najvećih u svetu. Zemlje učesnice: Srbija, Grčka, Kanada, Hrvatska, Mađarska, Francuska, Bosna, Kipar, Iran, Irak, Velika Britanija,  Švajcarska, Egipat, Austrija, Nemačka, Italija, Rumunija, Bugarska, Norveška, Amerika, Španija, Indija, Argentina, Slovenija, Makedonija, Holandija, Nemačka, Crna gora, Bugarska, Danska,.

U naredne dve nedelje, u jednoj od najlepših banja Srbije – u Vrnjačkoj banji okupiće se ne samo srpska elita na čelu sa Milicom Mandić, Tijanom Bogdanović, Vanjom Stanković, Nađom Savković, Dmitrij Nagajevim, Aleksandrom Radmilović, Serđom Stević, Bogdanom Bulat, Nadicom Božanić, Dušanom Božanić i ostalima, već i olimpijski, evropski, svetski, Gran pri, Pan Američki šampioni iz celog sveta. Kao I proteklih godina, programski deo kreira Dragan Jović, najbolji tekvondo trener sve iz 2017, kao I dvostruki dobitnik priznanja za najboljeg trenera u izboru OKS-a, zajedno sa eminentnim trenerima iz Irana Seyedom Kalife I Rezom Imanzade, trenerima najboljeg tima iz Irana sa Azad univerziteta.

Galebov letnji kamp već 25 godina predstavlja razmenu znanja sportista ali pre svega trenera, saradnju brojnih timova koji će naredne dve nedelje biti gosti najtrofejnijeg srpskog tekvondo kluba Galeb. I ove godine dolaze nam gosti iz Irana, Grčke i drugih zemalja sa kojima imamo saradnju razmene sportista već nekoliko godina unazad, i koja ima izuzetan značaj posebno na razvoj mlađih uzrasnih kategorija.

Takođe, na ovogodišnjem kampu brojni šampioni pripremaće se za Afričke igre koje počinju za deset dana, ali I Gran pri u Japanu u septemrbu na koji odlazi srpski najjači tim. Osim toga, narednih nekoliko meseci biće izuzetno naporni budući da takmičari iz celog sveta ulaze u sam finiš “jurenja” bodova za ulazak u top 6 na olimpijskoj listi, koji im omogućava direktan plasman na Olimpijske igre 2020.

– Veoma sam ponosan na četvrtinu veka postojanja Galebovog letnjeg kampa. Ove godine smo okupili zaista rekordan broj učesnika I to iz čak 29 zemalja, a činjenica I da među borcima imamo trofejne borce sa svih kontinenata za mene, kao osnivača ovog kampa, predstavlja izuzetnu satisfakciju. Ovo je jedinstven kamp zato što je u isto vreme sjajna prilika za decu da stiču iskustvo, upoznaju nove drugare iz drugih zemalja. Za profesionalne sportiste ovaj kamp predstavlja mesto gde će 2 nedelje imati po nekoliko vrhunskih sparing partnera iste ili slične težinske kategorije, što je u našem sportu od izuzetnog značaja za pripremni period. Ovo je jedini kamp na kome možete naći preko 50 osvajača evropskih, svetskih, olimpijskih, azijskih, afričkih I mnogih drugih medalja, I to u istoj sali  – rekao je Dragan Jović, organizator Galebovog letnjeg kampa.

-Vrnjačka banja je naše dobro poznato mesto na kome se poslednjih 14 godina okupljamo svakog leta, dok Hotel Zepter ispunjava sve uslove za najbolji trening. Pre toga smo obilazili različita mesta u Srbiji, ali hotel Zepter nam je obezbedio idealne uslove za rad I zato nemamo nameru da menjamo lokaciju. Vrnjačka banja je naš izbor zbog prelepe prirode, ambijenta I pozitivne energije koja se oseća svuda oko nas – dodao je Jović.

Tokom dve nedelje kadeti, juniori i seniori radiće na novim tehnikama, ali i taktikama dok u Vrnjačku banju dolaze i deca mlađeg uzrasta kojima treninge vode treneri TK Galeb – Uroš Todorović, Stevan Rašić, Ninoslav Babić, Milan Bogdanović, Milan Milovanović.