Još jedan G1 turnir uspešno završen

Proteklog vikenda održan je Sofia Open, međunarodni turnir G1 kategorije, na kojem su učestvovali srpski kadeti, juniori I seniori. Kao I pre sedam dana na turniru u Sloveniji, I ovog puta naša reprezentacija bila je ubedljiva u ukupnom plasmanu, odnosno zauzela je prvo mesto u sve tri uzrasne kategorije.

Ispred Galeba zlatne medalje su osvojili Andrea Bokan (kadet) i Teodora Jović (junior) dok je bronzanu osvojila Serđa Stević (junior). Kada je reč o seniorima Vanja stanković osvojila je srebrnu medalju, dok su Nadja Savković, Aleksandra Radmilović i Marko Djuričić osvojili bronze.

Ovo je izuzetno dobra vest budući da je nacionalni tim tek na početku sezone. Za seniore ova godina je posebno bitna zbog Svetskog prvenstva u Koreji u junu, i svaki osvojeni bod, odnosno bolji renking na svetskoj listi, diktira bolju poziciju u žrebu.

Juniorski trener Marin Dujić zadovoljan je rezultatom budući da je Srbija drugi put zarednom najbolja na G1 turniru.

-Veoma sam zadovoljan ne samo juniorskim uspehom, već mogu da pohvalim I kadete I seniore. Ovo su za sada još uvek test turniri gde je vrlo bitno da vidimo ko je u kakvoj formi, na čemu trebaposebno raditi kako bi se sve popravilo do seniorskog svetskog šampionata, odnosno juniorskog evropkog – ističe Dujić.

Rezultati:

Juniori:

Zlato – Teodora Jović (-42kg), Jovana Mupicki (-49kg), Marko Marković (-73kg), Aleksandra Perišić (-59kg),

Srebro – Andjela Kujundzić (-52kg), Stefan Takov (-68kg), Natalija Čalić (-68kg), Marijana Topić (+68kg),

Bronza – Serđa Stević (-55kg), Velimir Veličković (-63kg), Dušan Božanić (-68kg), Bojan Stefanović (-51kg),

Kadeti:

Zlato – Katarina Jakšić (-29kg), Jovan Milutinović (-65kg), Andrea Bokan (-41kg), Aleksandra Mitić (-44kg),

Srebro – Ana Nišić (-41kg)

Bronza – Stefan Stojanović (-45kg), Jovana Vasiljević (-41kg), Relja Ivković (-37kg), Teodora Radak (-37kg), Irina Zrnić (-42kg), Sandra Stamevski (-59kg), Marko Lazić (-62kg), Vukašin Mojsilović (-27kg),

Seniori:

Zlato – Budimir Krivokuća (-74kg), Draško Jovanov (-87kg),

Srebro – Ivan Karajlović (-80kg), Damir Fejzić (-74kg), Vanja Stanković (-49kg)

Bronza – Stojan Rabijac (-80kg), Marko Djuričić (+87kg), Nadja Savković (-62kg), Ana Bajić (+73kg), Aleksandra Radmilović (-57kg),