19 Views

U ekipnoj konkurenciji Srbija ubedljivo prva

Srpski nacionalni tim u konkurenciji kadeta, juniora I seniora blistao je na međunarodnom turniru G1 kategorije u Mariboru, Slovenija. Preko 120 takmičara naše zemlje proteklog vikenda učestvovao je na jednom od test turnira u ovom delu sezone, na kojem su imali priliku da osvoje vrlo bitne bodove za svetsku I olimpijsku listu, kada je reč o seniorima.

Srbija je u ekipnoj konkurenciji preko 1000 boraca na turniru u Mariboru zauzele apsolutno prvo mesto!

Kadeti I juniori su bili izuzetni prvog takmičarskog dana, međutim u seniorskoj konkurenciji kvalitet naših boraca došao je do izražaja. Bili su izuzetno motivisani, što je dalo I svoje rezultate.

Zlato u seniorskoj konkurenciji su osvojili Ana Bajić (+73kg), Nikola Vučković (-63kg), Ivan Purešević (-68kg), Draško Jovanov (-87kg). Srebro je osvojila Milica Mandić (-73kg), dok su bronzane medalje osvojili Miloš Gladović (-58kg), Vanja Stanković (-49kg) I Marko Đuričić (+87kg).

Od kadeta zlato je osvojio Novak Stanić (-41kg), Jovana Vasiljević (-41), Lazar Dragojević (-61), srebro Ana Nišić (-41kg), Ana Tijanić (-37kg), Stefan Stojanović (-49kg), Sandra Stamevski (-59kg), Marko Lazić (-61kg), Jovana Milutinović (-65kg), bronzu Nikola Lukić (45kg), Andrea Bokan (-41kg), Milica Tošković (-47kg), Ela Jelić (-47kg), Magdalena Josifovski (-51kg), Marko Burišić (-49kg),

Juniori: zlato Vanja Mičić (-78kg), srebro Serđa Stević (-55kg), Viktor Puškić (-78kg), Bojan Stefanović (-51kg), Aleksandra Perišić (-59kg),  Jovana Mušicki (-49kg), Mihailo Radaković (+78kg),  broznu Marijana Topić (+68), Milica Novaković (+68kg), Nadica Božanić (-63kg), Jelena Brežičanin (-49kg), Marko Marković (-73kg), Natalija Čalić (-68kg),

-Ovo je bila prva akcija Saveza I lepo je kada se ovako započne godina. Posle sjajnih rezultata naših takmičara na US Openu, ovde se to u još većoj meri nastavilo – ističe Dragan Jović. – Ovim putem želim da se zahvalim Ministarstvu omladine I sporta republike Srbije, Olimpijskom komitetu Srbije koji su nas konstantno u prethodnom periodu pratili I podržavali u naporima, omogućili nam da ostvarimo najveće sportske rezultate. Posebno smo zahvalni Ministarstvu omladine i sporta na čelu sa ministrom Vanjom Udovičićem što je prepoznao naš trud, rad i kvalitet te je pre nekoliko dana doneo pravilnik na osnovu kojim je tekvondo uvršćen u prvu grupu sportova, gde nam je i mesto! Mi ćemo za uzvrat opravdati ovo poverenje i donosti još više odličja našoj zemlji. Sa ovakvim mladim naraštajem tekvondo ima budućnost, a tome će doprineti i novo rukovodstvo TAS koje je puno entuzijazma i ideja za unapređenje i omasovljenje ovog olimpijskog sporta.

Novoizabrani predsednik Tekvodno asocijacije Srbije, Dejan Burčul, izuzetno je zadovoljan rezultatima iz Slovenije.

– U veoma jakoj konkurenciji na Slovenija Open takmičenju, zabeležen je ogroman uspeh naše zemlje osvajanjem prvog mesta u svim uzrasnim kategorijama – rekao je Burčul. – U ima TAS-a želeo bih da se zahvalim svim takmičarima i trenerima na postignutim rezultatima od početka ove godine, a bilo ih je već nekoliko. Kvalitetan rad svakako donosi uspehe, ali sve ovo ne bi bilo moguće bez stalne podrške MOS. Odlukom MOS-a tekvondo je svrstan u prvu kategoriju sportova, što nam je ogroman podstrek da nastavimo sa započetim aktivnostima. Ovom prilikom bih se zahvalio MOS-u, a pre svega ministru Udovičiću i njegovim saradnicima na svesrdnoj pomoći u razvoju tekvondo sporta.

Ove godine, seniorima je cilj Svetsko prvenstvo u Koreji na proleće, I do tada ih očekuje veliki broj turnira na kome će učestvovati. Za sedam dana ih već očekuje je već Sofia Open u Bugarskoj.

Detaljen rezultate Slovenia Open možete naći ovde http://www.tkd-natjecanja.com.hr/php/liveresults.php?id=320&day=2&area=1