23 Views

Najbolji srpski tekvondo trener, Dragan Jović, imenovan je za člana trenerske komisije Svetske tekvondo federacije (WT)!

Najbolji na svetu, ali i u izboru OKS-a 2017. godine, već je predsednik trenerske komisije Evropske tekvondo federacije, a od ovog momenta u naredne dve godine biće član i svetske – do Svetskog prvenstva u Mančesteru 2019.

Poruka je došla od Čungvon Čoa, predsednika Svetske tekvondo federacije.

-Zaista nemam šta da kažem na ovu odluku Svetske tekvondo federacije. Veliko priznanje za naš Savez, moj klub Galeb i mene lično. Daću sve od sebe da sport u mojim ingerencijama unapredim, učinim boljim. Biti deo ove elitne grupe trenera je velika stvar i još veća obaveza, uvek će mi biti u glavi da tamo predstavljam trenera iz Srbije i Evrope. Potrudiću se da me posle dve godine ne zaborave – rekao je Dragan Jović.

Milica Mandić i Tijana Bogdanović su pod njegovim vođstvom osvojile medalje na Olimpijskim igrama 2012. i 2016. godine, dok su Vanja Stanković i Milica osvojile zlatne medalje na SP 2017. godine u Koreji. Jović je zajedno sa Mandićevom je 2013. godine postao član Kuće slavnih, dva puta je proglašen za najboljeg trenera Srbije u izboru OKS-a, a prošle godine je izabran i za najboljeg tekvondo trenera sveta u izboru Svetske tekvondo federacije.