20 Views

Vanja Stanković (do 49kg) je osvojila zlatnu medalju na turniru G2 kategorije u Egiptu, dok je Tijana Bogdanović (do 53kg) osvojila srebrnu medaljuu, kao i Milica Mandić (-73kg) koja je takođe osvojila srebro. Vanja je ujedno proglašena za najbolju takmičarku turnira!

Vanja je na startu bila slobodna kao prvi nosilac, zatim je pobedila Šinel iz Švajcarske, u drugom kolu je bila bolja Vijetnamku Trijong, dok je u finalu savladala Kazahtanku Jesbergenovu.

-Veoma sam zadovoljna svojim današnjim nastupom. Polufinale i finale su bile jako zahtevne borbe, pogotovu polufinalna jer sam prošli put izgubila od te protivnice. Srećna sam zbog rezultata a i zbog osvojenih 20 bodova na ovom takmicenju – rekla je Vanja.

Tijana je bila bolja od Nemice Leonhart, zatim I od Nemice Nothaft, dok je u polufinalu savladala svetsku prvakinju, Turkinju Agris! U finalu je za dlaku izgubila od Tarvide iz Letonije.

-Ponovo sam osvojila srebrnu medalju ali sam i ponovo zadovoljna kako sam radila, bila sam bez stresa i probala nove stvari. Prve dve borbe su mi bile sa Nemicama, polufinale sa Turkinjom, svetskom prvakinjom, i finale sa Litvankom. Sledeći turnir nam je Evropsko prvenstvo tako da su nam ovi turniri jako značili – istakla je Tijana.

Mandićeva je na startu savladala Italijanku Rotolo 14:2, zatim je bila bolja od Nemice Hadzić 6:2, dok je u finalu na zlatan bod izgubila od odlične Turkinje Nafije Kus.

– Imala sam tri meča danas  i zadovoljna sam prikazanim borbama. Iako sam izgubila finale, videla sam napredak. Radujem se daljem radu i izazovima, jer je ovo sve priprema za Evropsko prvenstvo – rekla je Milica Mandić.

-Jako sam zadovoljan postignutim rezultatima. U ovoj fazi priprema za Evropsko seniorsko prvenstvo ove godine, ovo je sasvim dobar rezultat. Više od rezultata me raduju neke stvari koje smo ispravili u odnosu na prošlo takmičenje – objasnio je Dragan Jović.