18 Views

Posle dve pobede ali I dva poraza, Milica Mandić (+67kg) zauzela je četvrto mesto na Grand pri finalu koje se održava ovog vikenda u Abidžanu, Obala Slonovače.

Milica je na startu bila ubedljiva protiv protivnice Kone iz Obale Slonovače sa 20:9, dok je u drugom kolu savladala na zlatan bod Meksikanku Akostu. Ipak, u polufinalu je izgubila od Britanke Bjanke Valdken 7:6.

U borbi za treće mesto Milica je izgubila 16:11 od Kineskinje Ženg, I tako zauzela četvrto mesto na finalnom Grand priju u ovoj godini.

Nismo ni ovog puta uspeli da osvojimo medalju na finalnom gran priju. Devojke su dale sve od sebe. Tijana je bila neposredno pre puta bolesna pod temperaturom i to se odrazilo na kvalitet meča. Vanja je bila sjajna, tesno je izgubila od Vijatnamke koja je u poslednje vreme jedna od najubedljivijih u toj kategoriji. Milica je izgubila polifinale od najbolje na svetu ove godine, Britanke Valdken. Bilo je jako izjednačen meč i nema za čim da žali. Na finalnom gran priju se radi meč za treće mesto i taj meč je Milica izgubila od Kineskinje, aktulene olimpijske prvakinje koju je inače pobedila u Maroku na gran priju. Ne treba zaboraviti da je ovde svetska elita i biti u prvih četiri, osam ili šesnaest je sam po sebi uspeh. Tempo takmičenja je izuzetno težak i stvarno je nemoguće svuda osvojiti medalju. Idemo dalje, već sledeći vikend nas očekuje prvenstvo Evrope u olimpijskim kategorijama I daćemo sve od sebe da se tamo okitimo nekom od medalja – istakao je Dragan Jović.

Iako nije osvojila medalju, Milica je svesna da je čeka još turnira do kraja godine.

Danas sam završila četvrta, mogu reći da sam zadovoljna odrađenim borbama. Imala sam četiri teške borbe i vidi se napredak. Imam na čemu još da radim i šta da ispravim. I to ću pokušati već na sledećem takmičenju u Sofiji za par dana – ističe Milica.

Tijana Bogdanović (do 49kg) je poražena na startu od Vijetnamke Truo sa 25:12, dok je Vanja Stanković (do 49kg) pobedila Ukrajinku Romoldan 9:3. Na žalost, Stankovićeva se već u sledećem kolu srela sa Vijetnamnkom, izgubivši 11:8.

REZULTATI