19 Views

Srpski tekvondisti još jednom su obradovali domaću sportsku javnost. Na Belgija Open turniru G2 ranga, koji se ovog vikenda održava u gradu Lomelu, Milica Mandić je trijumfovala u kategoriji do 73 kilograma dok je Damir Fejzić osvojio bronzano odličje ( do 74 kg).

Mandićeva, aktuelna svetska šampionka, trijumfom na Belgija Openu osvojila je i novih 20 poena za svetsku i olimpijsku listu. Na Belgija Openu 2019 Milica Mandić je kao prvi nosilac bila slobodna i čekala je pobednicu duela Emili Stelino (Australija) i Darija Husović (Nemčka). Aktuelna svetska šampionka, protivnicama nije dala prostora za manevar od prvog do finalnog meča na Belgija Openu. U velikom finalu srpska šampionka je snage odmerila sa odličnom Francuskinjom Mari Pol, u kome je slavila 6:5.

-Drago mi je da sam danas imala kvalitetne borbe, sa protivnicama koje će mi doći na Svetskom prvenstvu. Iz borbe u borbu sam se bolje osećala i odlučnije radila svaki meč. Ispred mene je još jedan turnir, na kojem imam šansu da skupim bodove i probam neke stvari koje smo radili na treningu. Hvala treneru Stevanu Rašiću koji mi je bio na klupi danas, i glavnom treneru Draganu Joviću sa kojim sam bila u kontaktu oko taktike – istakla je Milica Mandić koja je na Belgium Open-u osvojila novih 20 poena za svetsku i olimpijsku listu.

Da trijumf Orlova prvog dana Belgija Opena bude potpun pobrinuo se i odlični Damir Fajzić koji je nastavio niz odličnih rezultata na medjunarodnoj sceni. Fejzić je u Las Vegasu, pre manje od deset dana, na US openu takodje na G2 turniru osvojio srebrno odličje. U Lomelu u konkurenciji do 74 kilograma okitio se bronzanim odličje.

– Sjajan rezutlat koji su naši seniori napravili. Milica zlato i Damir Fejzić bronza. Jako važne medalje pred Svetsko prvenstvo. Trudićemo se da nastavimo u tom ritmu jos na par turnira, a onda počinjemo sa pripremama za Svetsko prvenstvo. Od 30. marta do 7. aprila dolaze nam u goste reprezentativke Irana, zatim imamo pripreme nacionalnog tima u kući fudbala i završne pripreme u Grčkoj od nekoliko dana – istakao je Dragan Jović.

Takmičenje na Belgija Openu drugog takmičarskog dana nastavljaju takmičari u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.