18 Views

Na 2. Multi evropskom šampionatu G1 kategorije, koji se prethodnih dana održao u Bugarskoj, ekipa TK Galeb osvojila je ukupno 12 medalja u konkurenciji pionira, kadeta, juniora i seniora! U konkurenciji seniora TK Galeb osvojio je prvo mesto, dok je u ekipnom plasmanu ovaj najtrofejniji srpski klub bio treći!

Poslednjeg dana u seniorskoj konkurenciji zlatne medalje osvojile su Milica Mandić (do 73kg), Tijana Bogdanović (do 53kg), Nađa Savković (do 62kg), srebro je osvojio Budimir Krivokuća (do 80kg), a bronzana odličja osvojile su Vanja Stanković (do 49kg), Iris Jović Vujaković (do 67kg) i Aleksandra Radmilović (do 57kg).

-Ovu su druge Multi evropske igre na kojima nam je i bila poslednja provera pred Svetsko seniorsko prvenstvo koje se održava u Mančetseru u maju. Rezultati sigurno da ohrabruju i dižu samopouzdanje. Konkurencija je kao i svuda jaka i tim pre su rezultati draži. Milica je u dobrom nizu kao i Tijana, dok je Nađi ovo bila važna zlatna medalja za vraćanje na stare staze obzirom da je gubila na prethodna dva takmičenja. Ostaje žal za zlatnom medaljom Budimira Krivokuće koji je bio ceo dan sjajan. Sada nam slede pripreme za svetsko u nekoliko etapa. Takođe sam srećan i zbog pet medalja naših mlađih kategorija. Oni su budućnost i to treba imati na umu Milica Bulat, Nikolina Milić, Milica Milić, Luka Smiljanić, Petra Golić – rekao je Dragan Jović.

Milica u Mančesteru brani zlatnu medalju osvojenu pre dve godine na SP.

-Drago mi je sto sam nastavila niz rezultata i osvojila maksimalnih 40 bodova na međunarodnim turnirima. Ovo je bio još jedan test za mene pred svetsko prvenstvo i vraćam se kući zadovoljna. Sada slede teške pripreme, jos test mečeva, ali radujem se pripremnom periodu i radu na sebi. Hvala Draganu Joviću, kao i celom timu koji je bio uz mene danas – rekla je Mandićeva.

Tijana je dominirala na tatamiju tokom celog turnira.

-Ovo mi je četvrto zlato od pet turnira ove godine, tako da sam srećna i zadovoljna razultatima, ali na sve te turnire gledam kao na pripremu za svetsko prvenstvo. Skupila sam maksimalnih 60 bodova za ovu godinu i mogu mirna da se spremam za drugi deo godine – istakla je Tijana.

Nađa Savković je uspela da podigne nivo forme.

– Posle četiri teške borbe, osvajanje zlatne medalje je zaista divan osećaj. Posle nekoliko poraza na predhodnim takmičenjima srećna sam što sam ponovo osvojila medalju i izborila mesto na evropskom u olimpijskim kategorijama – istakla je Nađa.

Prethodnog dana Milica Bulat (do 52kg) osvojila je srebro u juniorskoj konkurenciji posle 5 izvrsnih borbi, dok je u kadetima Nikolina Milić (do 51kg) bila druga, a Milica Milić (do 41kg) treća. Od pionira bronzane medalje osvojili su Petra Golić (do 40kg) i Luka Smiljanić (do 36kg).