27 Views

Reprezentacija Srbije u sastavu Milica Mandić (+67kg), Tijana Bogdanović (-49kg), Ana Tepavac (+67kg) I Dmitrij Nagaev (-58kg), otputovala je na prvo takmičenje ove sezone – Gran pri u Japanu (od 13. do 15. Septembra, Čiba – Japan), turnir G4 kategorije koji okuplja 32 najbolja borca sa olimpijske liste.

Top šest najboljih boraca na olimpijskoj listi osiguraće direktan plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020, a do zatvaranja te liste ostalo je još svega tri meseca, odnosno do kraja godine. Predstojećih nekoliko turnira, uključujući I Gran pri u Tokiju, su od izuzetne važnosti za naše sportiste, pre svega za Milicu i Tijanu koje su na ivici direktnog plasmana – trenutno su obe na šestim pozicijama olimpijske liste.

Prvi put na Gran pri turnir pozvan je i Dmitrij Nagajev, što je od izuzetne važnosti za građenje njegove karijere, iskustva i sakupljanja poena za svetsku i olimpijsku listu. Budući da je Dmitrij poslednji dobio poziv kao 32 na olimpijskoj listi, žreb će ga odvesti na jednog od prva tri nosioca.

Više informacija o samom takmičenju, žrebu I uživo prenosu možete pronaći na ovom linku – http://www.worldtaekwondo.org/competition/world-taekwondo-grand-prix/chiba-2019-world-taekwondo-grand-prix/information/