15 Views
Uspešno položilo preko 40 polagača

U ponedeljak popodne je održano polaganje za majstorska zvanja tekvondoa prvi, drugi i treći DAN. Učestvovalo je preko 40 polagača iz Srbije. Predsednik komisije je Park So Nam,nekadašnji potpredsednik WTF a sadašnji predsednik Nemačke TKD Federacije,koji već 30 godina dolazi u Srbiju kako bi ispitao polagače za majstorska zvanja.

Park So Nam je iz Južne Koreje, jedan od dvanaestorice originalnih mastera tekvondoa koreanske tekvodno asocijacije, i vlasnik je majstorskog zvanja 9 DAN, najvišeg u kategorizaciji. Uvaženi majstor je radio na različitim pozicijama u toku razvoja tekvondoa proteklih nekoliko decenija. Deset godina je bio selektor nemačkog nacionalnog tima, takodje je bio i selektor austrijskog tima. Dobio je brojna priznanja i medalje za doprinos tekvodno sportu, a na čelu je Svetske dečije tekvondo Unije

– U jednoj finoj, radnoj atmosferi kandidati su pokazali zavodni nivo znanja i položili za crne pojaseve. Gpspodin Park je zbog poštovanja našeg Saveza i ljudi sa kojima saradjuje skoro 30 god došao na ovo polaganje sa gipsom na nozi. Na Svetskom prvenstvu u Koreji je nesrećnim slučajem polomio nogu i pretrpeo nekoliko operacija zbog kojih je dva meseca bio u bolnici. Praktično prvi radni dan mu je bio u Bepgradu – istakao je Dragan Jović, sportski direktor TAS-a.