Serđa Stević (do 59kg) I Nadica Božanić (do 63kg) osvojile su zlatne medalje, dok je Dušan Božanić (do 68kg) osvojio bronzanu medalju na Svetskom juniorskom prvenstvu u Hamametu, Tunis!

Juniori Srbije ostvarili su neverovatan uspeh ne samo zato što su osvojili rekordan broj medalja, već I zato što je samo nekoliko dana troje njih obezbedilo normu na 4. Letnje olimpijske igre mladih – Nadica Božanić, Dušan Božanić I Bogdan Bulat.

-Šta reći posle ovakvog dana. Konačnio medalje i to dve zlatne i jedna bronzana. Ovo je najbolji juniorski rezultat ikada na svetskom prvenstvu. Pored tri medalje imamo i troje kvalifikovanih za 4. Letnje olimpijske igre mladih. Drago mi je da sam bio deo ovog tima i istorije našeg sporta. Ono što je još važnije 50% ovih poena se prenose na seniorsku svetsku rang listu, tako da neće seniorski period počinjati od nule. Sutra imamo još četiri takmičara i nadamo se bar još jednoj medalji – rekao je Dragan Jović.

Serđa, aktuelna evropska šampionka a od danas I svetska, se posle pet pobeda plasirala u finalu gde je u tesnoj borbi na kraju deklasirala predstavnicu Koreje!

-Jako sam srećna. Imala sam šest teških borbi ali sam sa svojim trenerom Draganom Jovićem napravila odgovarajuću taktiku sa kojom smo dosegli do najsjajnijeg odličja. Finalna borba sa Koreankom je bila možda i najteža i do poslednjeg trenutka neizvesna. Ipak, uspela sa odrzim fokus do kraja i donesem zlato za Srbiju. Zahvaljujem se svom treneru, trenerima reprezentacije i celom stručnom timu i mojim drugarima koji su me bodrili i bili uz mene – rekla je Serđa Stević, aktuelna evropska I svetska juniorska šampionka.