7 Views

Na Evropskom seniorskom prvenstvu u Kazanju Tijana Bogdanović, olimpijska vicešampionka, osvojila je bronzanu medalju u kategoriji do 53 kilograma!

Tijana je kao jedan od nosilaca na startu bila slobodna, ali je več u sledećem kolu savladala Slovenku Anu Petrušić, koju je pobedila u finalu EP pre dve godine ali u kategoriji do 49 kilograma,  sa 17:6. U borbi za medalju bila je bolja od Mađarice Luce Patakfalvi na zlatan bod, dok je u polufinalnom meču za dlaku izgubila od Ruskinje Tatiane Kudašove sa 16:15.

– Srećna sam zbog ove medalje, pre svega zato sto sam se lepo osećala u borbama, dala sve od sebe i slušala trenera. Nema razloga da budem nezadovoljna što je samo bronza a ne zlato. Nadam se da će ova medalja motivisati ostatak tima u nastavku takmičenja. Pored svega toga jedno veliko hvala mom treneru, psihologu, nutricionisti i kondicionim treneru. Takođe zahvalnost dugujem i  mojoj porodici  kao i celom timu na velikoj podršci koju su mi pružili na ovim pripremama za prvenstvo, jer mogu slobodno da kažem da su bile jedne od težih – rekla je Tijana.

Dragan Jović bio je veoma zadovoljan borbama ali i rezultatom, budući da je ovo samo jedan od koraka na njenom putu za OI 2020.

Osvojili smo prvu medalju. To je sada najvažnije. Trebalo bi da pokrene i ostatak ekipe i ako bude sve kako treba, da na kraju Evropskog prvenstva imamo bolji učinak od jedne bronze. Tijana je bila izvanredna u polufinalu. Izgubila je 15-14 od prvog nosioca, domaćina Ruskinje. Treba istaći da je Tijani ovo prvo Evropsko prvenstvo u ovoj težinskoj kategoriji i ovo je odlično za njen dalji put ka Tokiju – istakao je Jović. -Prvog dana smo imali zaista mnogo iznenadjenja koja se nisu ticala samo našeg nastupa na tatamiju. Vanja je izgubila na zlatni poen za medalju, a u meču pre toga  pobedilaje  aktuelni svetsku prvakinju iz Turske, Zelihu Agris. Ipak to  sve sport i ne možemo da vratimo vreme. Već sutra i prekosutra su nove šanse i nadam se novi uspesi našeg tima -zaključio je Dragan Jović.