7 Views

Milica Mandić (+67kg) osvojila je srebrnu medalju na prvom Gran pri turniur u 2018. godini koji se održao u Rimu prethodnog vikenda.  Drugo mesto na G2 turniru je izuzetan rezultat za našu olimpijku čime je zaradila dodatne bodove za olimpijsku listu i odlazak na OU u Tokiju 2020. godine.

Na startu je pobedila pobedom Kazahstanku Deniz Kansel sa 9:6, u drugom kolu je nokautirala, pri rezultatu 3: 0 , Hrvaticu Ivu Radoš.  U teškom polufinalnom meču, i neizvesnom do kraja Milica je na zlatan bod pobedila Koreanku Da Bin Lee. U borbi za zlato ovoga puta je bila bolja Poljakinja Aleksandra Kovalčuk, zlatna sa nedavno završenog Evropskog prvenstva u Rusiji.

– Zadovoljna sam rezultatom u Rimu. Iako se nisam osećala najbolje u mečevima, zajedno sa trenerom sam pronalazila način da pobedim. Borbe su bile dobre, sa jakim protivnicama i to mi je bitno za nastavak sezone kao i za ranking listu – navela je Mandićeva.

Dragan Jović je zadovoljan rezultatom, ali ostaje žal za medaljama drugih takmičara.

-Ovo je prvi Gran pri  u ovoj godini. Nažalost svi naši takmičari su ispali u prvim borbama, iako su bili izvanredni. Ovaj loš niz je prekinula Milica. Srebro je odličan rezultat i zadovoljni smo postignutim – rekao je Jović.

Vanja Stanković (do 49kg) posle dve pobede poražena je u četvrtfinalnoj borbi od Koreanke Kim So hui, dok je Aleksandra Radmilović (do 57kg) izgubila na startu od Kanađanke Skajlar Park 20:15.