11 Views

Serđa Stević (do 55kg) osvojila je zlatnu medalju na Evropskom juniorskom šampionatu koje se održava na Kipru! Ovo je druga zlatna medalja za neverovatnu Serđu budući da je prošle godine osvojila zlatnu medalju na Evropskom kadetskom prvenstvu. Ona u svojoj riznici ima veliki broj medalja sa međunarodnih turnira dok ju je Dragan Jović još odavno najavljivao kao veliki predstojeći talenat koji Srbija ima u ovom sportu.

Juniorska šampionka je na startu savladala Britanku Džulien, zatim je bila bolja od Špankinje Tores, dok je u četvrtfinalu pobedila Ruskinju Sadvakas. U polufinalu je pobedila Grkinju Tceli, a u finalu još jednu Ruskinju, ovog puta Anastasiju Nosovu.

– Ovo je moja prva juniorska godina I veoma sam srećna što sam osvojila zlatnu medalju na prvom velikom, juniorskom takmičenju. Bilo je zaista teško u svim borbama, nijednu ne bih isticala, ali za svaku sam nalazila odgovarajuće rešenje sa mojim trenerom. Hvala celoj ekipi koja me je bodrila do samog kraja, jer najteže je bilo u finalu gde sam gubila 9-1 na startu ali sam uspela da preokrenem rezultat I pobedima 20-16 – rekla je Serđa.

Prva medalja na EP za juniore je veliki uspeh, ali Dragan Jović, trener Serđe Stević I sportski direktor TAS-a, smatra da može I bolje naša reprezentacija tokom preostala dva dana.

-Prvog dana smo bili na pragu da osvojimo medalju budući da je Teodora Jović ušla u četvrtfinale. Drugog dana smo posle nekoliko poraza na staryu uspeli da dođemo do prve medalje. Serđa je evropska kadetska šampionka I moja najava za neka naredna velika dela. Polako se to ostavruje. Ima tek 15 godina I pred njom je budućnost – rekao je Jović. – Pred nama su još dva takmičarska dana I nadamo se da ćemo se okititi još nekom od medalja. Tek treba da se bore Nadica Božanić, Jovana Mušicki I mnogi drugi sjajni takmičari.

Na žalost Teodora Jović je bila na korak do medalje, izgubivši u četvrtfinalu. Milica Novaković se borila poslednjeg takmičarskog dana (+59kg) i na žalost poražena je na startu turnira.

Prvog dana su izgubili Nikola Cvetić (-45kg), Miloš Mihajlović (-59kg), Vanja Mičić (-78kg), Anđela Kujunđić (-52kg), dok je Teodora Jović (-42kg) izgubila u borbi za medalju. Drugog dana su na startu poraženi Strahinja Damnjanović (-63kg), Stefan Marković (-48kg), Miljana Stefanov (-44kg), kao I Natalija Čalić (-68kg).