13 Views

Posle Milice  Mandić ( +67 kg)  i Tijana Bogdanović obradovala nas je sjajnim rezultatom na  Gran priju u Sofiji. U konkurenciji do 49 kilograma Bogdanovićeva je još jednom potvrdila mesto u samom vrhu svetske tekvondo scene.

Tijana Bogdanović je u prvom kolu ubedljivo pobedila Amerikanku Moniku Rodrigez. Odličnu Abdel Nur iz Egipta je savladala u drugom dok je u trećem kolu bila bolja  i od  Turkinje Rukle Jildirim. U polufinalu je na zlatni bod izgubila meč od Koreanke Sou Hu Kim.

-Drago mi je da sam osvojila medalju i na ovom Grand priju ali mislim da sam mogla bolje, u polifinalu sam se borila sa  Koreankom Kim, od koje sam izgubila na Olimpijskim igrama i ovo je bilo prvi put da smo se sastale od tada, izgubila sam na zlatan bod, žao mi je zbog toga, ali nastaviću da radim i ispravljam greške. Hvala mom treneru i celom stručnom timu na pomoći i ogromnoj podršci.

Dragan Jović, sportski direktor i prvi trener TAS nije krio zadovoljstvo odličnim rezultatom naših takmičara na Gran priju u Sofiji.

-Sjajan nastup naših takmičara na ovom Gran priju. Naravno najveće zasluge imaju osvajačice medalja Milica i Tijana ali ne treba zaboraviti ni Vanju Stanković koja se posle povrede i duže pauze pokazala da je spremna za najveće domete. Ono što me je najviše osokolilo posle ovog Gran prija je nastup, način kako su se borili i zalaganje u svakoj borbi . Ako ovako nastavimo imaćemo nekoga u Tokiju. Kada se tamo ode uvek se može i nešto osvojiti.

Za reprezentativce Srbije nema odmora, Tijanu već za nekoliko dana očekuje učešće na Svetskim vojnim igrama u Kini.

-Sledeći naš izazov za mnoge srpske borce je Galebov trofej Beograda ovog vikenda u srpskoj prestonici i posle toga Bari, novi G4 turnir. Sada je Tijana posle ove druge u nizu Gran pri medalje, medalje najbliža Toliju u srpskom timu. Nadam se da će do kraja ostati na ovom nivou kao i Milica koja je bila fantastična -zaključio je Dragan Jović.