Milica Mandić (+67kg) osvojila je bronzanu medalju na Gran pri turniru u Sofiji i izuzetno značajnih 14,4 poena za ranking na olimpijskoj listi sa koje samo šest najboljih odlaze u Japan!
Osim osvojene medalje, prikupljeni važni bodovi je sve više približavaju zacrtanom cilju, a to je plasman na Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.
Na putu do postolja Milica je redom bila bolja od Katarine Batili iz Obale Slonovače, Engleskinje Rebeke Mogovan i Francuskinje Solen Avulet, da bi u borbi za finale izgubila, posle odlične borbe, od Kineskinje Šuin Ženg.
Trener Milice Mandić, i ostalih naših reprezentativaca, Dragan Jović istakao je važnost novih bodova koje je naša zlatna olimpijka osvojila u Sofiji.

– Ovo je njena sedma medalja na Grand pri turnirima. Bila je odlična ceo dan, u svakoj borbi! I u polufinalu je bila dosta blizu sa Kineskinjom koja je osvojila i ovaj Gran pri, baš kao i onaj u Japanu. Ovo znači i novih 14,4 poena više važnih do kraja kvalifikacionog dela. Fokus prebacujemo na Bari i novi G4 turnir, te na kraju na finalni GP posle kog će sve biti poznato. Mislim da će se Milica sa ovim poenima pomeriti za jedno mesto naviše u renkingu – objasnio je Jović.

Ova medalja je izuzetno važna za Milicu jer je zahvaljujući njoj ostala među prvih šest na rang listi. Ukoliko se održi ovaj trend osvajanja značajnih poena i zadrži ranking na olimpijskoj listi, ovo će biti treće Olimpijske igre za našu zlatnu devojku!

– Zadovolja sam današnjim danom i srećna sto se ponovo nalazim na postolju na ovakvom turniru. Imala sam četiri teška meča, i drago mi je da se video napredak u nekim stvarima sto sam vezbala! Hvala treneru Draganu Joviću koji me je vodio u svakoj borbi i bez čijih saveta i ne bih napravila ovaj rezultat. Imala sam nekoliko grešak, ali imam na čemu da radim i tome se radujem – istakla je Milica Mandić.

Poslednjeg takmičarskog dana na tatami izlaze Tijana Bogdanović (-49kg), kao I Vanja Stanković (-49kg), Damir Fejzić (-80kg). Nađa Savković (-67kg) poražena je u prvom kolu, kao I Ana Tepavac (+67kg), dok je Nadica Božanić (-67kg) izgubila u četvrtfinalu.