18 Views
Prva medalja za Tijanu na GP ove godine

Tijana Bogdanović osvojila je bronzu na prvom Grand priju ove godine, turniru G4 kategorije, koji se održava do 4. do 6. avgusta u Rusiji! Srebrna olimpijka iz Rija, do bronze na ovom turniru je došla posle dve pobede. Ona je do sada dva puta već osvajala medalje na ovom turniru jednom takodje u Moskvi, a drugi put u Mančesteru, oba puta bronze.

Ona je na startu bila slobodna kao treći nosilac, da bi u sledećem kolu savladala Špankinju Blanku Palmer Soler sa 8:7, zatim dobro poznatu protivnicu Turkinju Rikije Jidlirm sa 15:6.

U polufinalu se susrela sa Tajlandjankom Panipak Vongpatanakit, koju je Vanja Stanković samo mesec dana ranije savladala u finalu Svetskog prvenstva u Koreji. Na žalost Tijana je izgubila 33:3 u borbi za finale.

Prvog takmičarskog dana, Draško Jovanov (+80kg) je poražen na startu od Amerikanca Helija sa 10:7 iako je vodio do samog kraja meča.

Poslednjeg takmičarskog dana, na tatami izlazi Nikola Vučković (-68kg) a protivnik će mu biti Lovre Brečić iz Hrvatske.

Ovo je pozivni turnir na kojem učestvuju najbolja 32 borca sa olimpijske WTF liste. Pobednik dobija 5000 dolara, drugoplasirani 3000, a trećeplasirani 1000 dolara.

Više informacija I rezultati – http://www.worldtaekwondo.org/competition/world-taekwondo-grand-prix/grand-prix-2017/gp1-moscow/information/#outline