Prva medalja za Tijanu na GP ove godine

Tijana Bogdanović osvojila je bronzu na prvom Grand priju ove godine, turniru G4 kategorije, koji se održava do 4. do 6. avgusta u Rusiji! Srebrna olimpijka iz Rija, do bronze na ovom turniru je došla posle dve pobede. Ona je do sada dva puta već osvajala medalje na ovom turniru jednom takodje u Moskvi, a drugi put u Mančesteru, oba puta bronze.

Ona je na startu bila slobodna kao treći nosilac, da bi u sledećem kolu savladala Špankinju Blanku Palmer Soler sa 8:7, zatim dobro poznatu protivnicu Turkinju Rikije Jidlirm sa 15:6.

U polufinalu se susrela sa Tajlandjankom Panipak Vongpatanakit, koju je Vanja Stanković samo mesec dana ranije savladala u finalu Svetskog prvenstva u Koreji. Na žalost Tijana je izgubila 33:3 u borbi za finale.

Prvog takmičarskog dana, Draško Jovanov (+80kg) je poražen na startu od Amerikanca Helija sa 10:7 iako je vodio do samog kraja meča.

Poslednjeg takmičarskog dana, na tatami izlazi Nikola Vučković (-68kg) a protivnik će mu biti Lovre Brečić iz Hrvatske.

Ovo je pozivni turnir na kojem učestvuju najbolja 32 borca sa olimpijske WTF liste. Pobednik dobija 5000 dolara, drugoplasirani 3000, a trećeplasirani 1000 dolara.

Više informacija I rezultati – http://www.worldtaekwondo.org/competition/world-taekwondo-grand-prix/grand-prix-2017/gp1-moscow/information/#outline