8 Views

Srpski tekvondisti u potpunosti su opravdali poverenje na Prezident kupu u Švedskoj. Tijana Bogdanović je trijumfovala u konkurenciji do 49 kilograma, dok je Mahdi Hodabahši osvojio srebro u kategoriji do 87 kilograma pošto se nije borio u finalnom meču. Samo dan ranije Milica Madnić osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 73 kilograma.

Tijana Bogdanović na putu do najvišeg stepenika pobedničkog postolja pobedila je reprezentativke Turske, Izraela, Nemačke, Španije i u velikom finalu Ruskinju.

-Ovo mi je prvi turnir u sezoni posle pause. Zadovoljna sam sto šmo poceli sa zlatnom medaljom. Imala sam pet mečeva u veoma jakoj konkurenciji. Ovo je jedan od jacih turnira koje imamo, ali eto drago mi je da sam to sve izdržala što znaci da smo odradili odličan pripremni period kako kondiciono sa trenerom Šakićem u Akademiji snage tako i tekvondo sa Draganom Jovićem. Od velike pomoći su mi bili i naš spotski psiholog Marija Pavlović kao i nutricionista Monika Varga. Zajedničkim snagama smo krenuli godinu kako treba istakla je Tijana Bogdanović šampionka Prezident kupa u Švedskoj.
Za srpske šampione nema odmora. POsle Švedske sele se na američki continent gde ih očekuje novi sportski izazov.

-Sledi US open, zatim Bugarska, posle toga još nekoliko turnira uključujuci i Evropsko prvenstvo. Posle čega ćemo tempirati formu za naš najveci cilj Olimpijske igre. Ponosna sam i na ostatak tima, Mahdija i Milicu, koji su osvojili srebrne medalje i dali vetar u ledja rekla je Tijana Bogdanović.

U premijernom nastupu u nacionalnom kimonu blistao je i Mahdi Hodabahši koji se sa Skadinavije vraća sa vicešampionskim zvanjem.

-Zadovoljan sam rezultatom na prvom turniru u ovoj sezoni. To su vredni bodovi za mene, buduci da mi je ovo i prvi turnir na kome se borim sa srpskim drzavljanstvom. Hvala Draganu Jovicu na izuzetnom vodjstvu i podrsci tokom celog dana. Sad idemo dalje, cekaju nas mnogi turniri i Evropsko prvenstvo u maju rekao je Mahdi Hodabahši.

Zadovoljstvo ostvarenim rezultatom, sa osvojenim zlatom i dva srebra, nije krio ni trofejni srpski trener Dragan Jović.

Počela je i ova sezona koja je drugačija u tome što ove godine imamo i Olimpijske igre. Rezultati su stvarno odlični ali to nije toliko ni bitno sada.Više od toga mi je važno kako su se takmičari uspešno nosili sa izazovima i teškim situacijama.Konkurencija na President kupu uvek najjača jer poeni sa ovog takmičenja ne mogu da se nadomeste na nekom drugom takmičenju. Nama je to do jula vrlo važno zbog žreba koji će biti na OI istakao je Dragan Jović, sportski direktor I prvi trener Tekvondo asocijacije Srbije.

Koliko je važan rezultat ostvaren na President kupuu Švedskoj najbolje svedoči naš trofejni trener Dragan Jović.

-Tijanino zlato je bilo od izuzetne važnosti kako bi zadržala treću poziciju.Sve je ovo sada i rano sagledavati ali ne treba ni spavati i misliti da ima vremena. Pored Milice ,Tijane i Mehdija koji su osvojili medalje,izuzetno sam zadovaljan i nastupima Aleksandre Radmilović, Dmitrija Nagajeva, Nikole Vučkovića, Teodore Jović i Nadje Savković. Svi su bili na navou zadatka i jako blizu medalja. Pred nama je sada US open pa onda još nekoliko turnira u Evropi. Muka je i dalje šta ćemo raditi od 15. marta, od kada više nemamo gde da treniramo. Olako se gleda na tu situaciju iako smo na sva vrata kucali rekao je Dragan Jović.

Na borilištu Helsinborg Arene u konkurenciji do 73 kilograma Milica Mandić je savladala takmičarke iz Italije, Francuske i Holandije. U velikom finalu, u duelu sa odličnom Ruskinjom Mandićeva je u produžetku izgubila na zlatan bod.

– Zadovoljna sam današnjim nastupom i osvojenom srebrnom medaljom. Iako je prvi turnir u sezoni, vidi se napredak u borbi i snazi. To je ono što mi je najbitnije. Pravila sam greške u finalu, ali nadam se da ću to ispraviti na sledećem turniru – rekla je Milica Mandić.