15 Views

Milica Mandić i Tijana Bogdanović, srpske šampionke, obradovale su nas zlatnim medaljama, ovoga sa američkog kontinenta. Bogdanovićeva ( do 53 kg) i Mandićeva ( do 73 kg) koje su pre manje od sedam dana osvojile zlato i srebro na Prezident kupu u Švedskoj, turniru G2 ranga, nastavile su niz vrhunskih rezultata i na US Openu.

Za Tijanu Bogdanović i Milicu Mandić, koje su već obezbedile učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju, zlatne medaje osvojene na US Openu u Orlandu, drugom G2 turniru ove godine, predstavljaju pre svega važne bodove za olimpijsku listu odnosno bolju poziciju za žreb na Olimpijskim igrama, kao i Evropskom prvenstvu koje se održava u maju.

– Ovo je naš najbolji nastup ikada na US openu što se seniora tiče. Prvi put da imamo prvog dana osvojeno dva zlata sa dve takmičarke, što je maksimalan učinak! Sutra nam nastupaju Teodora Jovic  do 46 kilograma i Dmitrij Nagajev u kategoriji do 63 kilograma. Polako podižemo formu  ka Evropskom prvenstvu za Milicu i Tijanu , a onda su na redu Olimpijske igre. Dmitrij Nagajev će biti jedan od dva učesnika na kvalifikacijama za Olimpijske igre koje se održavaju u aprilu i sada pronalazimo najbolju borbu za njega protiv takmičara koji će biti na kvalifikacijama – istakao je Dragan Jović.

Milica (do 73 kg) je na startu savladala Kanađanku Rejčel 17:3, zatim je bila bolja od Amerikanke Porč 16:0. U polufinalu je savladala Brazilku Pereiru 10:5, a u finalu je blistala protiv Francuskinje Vander 15:2.

Tijana se borila u kategoriji do 53 kilograma, a na startu je bila slobodna kao prvi nosilac turnira, dok je u sledećem kolu pobedila Amerikanku Song 17:3. U polufinalu je bila bolja od Brazilke Arauho 28:17, i u finalu je pokazala iskustvo i savladala Kanadjanku Našu Tešić 16:10.

Dimitri Nagaev je u kategoriji  do 63 kg izgubio u 4. meču u borbi za medalji od predstavnika Amerike, a Teodora Jović (do 46kg) u 1/4 finala od Brazilke.
-Oboje su prikazali sjajan tekvondo, borbenost i jako su bili blizu medalja. Dimitri će inače raditi u kategoriji do 58 kilograma na kvalifikacijma tako da mu je ova provera sa težima dobro došla – istakao je Jović.

Žreb i detaljne rezultate mozete pronaći na ovom linku – https://www.teamusa.org/usa-taekwondo/event-calendar/2020/february/27/2020-us-open-taekwondo-championships