9 Views

Vanja Stanković (-49kg) osvojila je bronzanu medalju na Mediteranskim igrama!  Aktuelna svetska prvakinja je  na startu savladala Marokanku Laraj 12:10, ali je u polufinalu poražena od Hrvatice Kristine Tomić sa 20:8, mnogo teže nego što to krajni rezultat pokazuje.  

-Drago mi je što sam uopšte bila deo tima Srbije za Mediteranske igre. Konkurencija je bila jaka kao i na Gran pri  takmičenjenjima. Bila sam treći nosilac, osvojila sam bronzanu medalju ali sam se nadala finalu.  To je dokaz da su protivnice bile sjajne i da je sve do kraja bilo neizvesno. Svim članovima tima na Mediteranskim igrama  želim sreću u nastavku takmičenja – rekla je Vanja.

Dragan Jović ističe da kada su vrhunski borci na tatamiju, nema pravila kad će koja pobediti.

-U polufinalu dve runde su bile izjednačene dok je Vanja bila ta koja je diktirala tempo. Na žalost, nije uspela da održi ritam i izgubila je od evropske prvaknje, Kristine Tomić iz Hrvatske.  U duelu na svetskom prvenstvu Vanja je bila bolja kao i na Gram Slemu ali ovaj put je drugačije.

Aleksandra Radmilović (-57kg) je poražena u četvrtfinalu od Hrvatice Nikite Glasnović, dok je Nađa Savković (-67kg) u borbi za medalju izgubila od Egipćanke Hedaje. Zlatnu medalju na MI osvojila je Ana Bajić (+67kg), dok je pored Vanje bronzanu medalju osvojio i Miloš Gladović (-58kg).