1 View

Vanja Stanković (-49kg) osvojila je srebrnu medalju na prestižnom Gren slem turniru koji se održava u Kini! Svetska šampionka iz 2017. direktno se kvalifikovala na ovaj pozivni turnir I posle dve pobede I poraza u finalu uspela je da se domogne ne samo srebrne medalje već I novčane nagrade u iznosu od 20.000 dolara (prema pravilima raspoređeno između sportiste I trenera). Ovo je jedini turnir sa visokim novčanim nagradnim fondom – pobednik odnosi 70.000 dolara, drugo mesto “vredi” 20.000, dok trećeplasirani osvaja 5.000 dolara.

Vanja je na startu bila slobodna kao nosilac, zatim je pobedila Hrvaticu Kristinu Tomić, da bi u polufinalu bila bolja od Iranke Nahid Kijaničanden na zlatan poen. U finalu se susrela sa Koreankom Sohuim Kim od koje je izgubila 6:0.

Isti dan borila se I Tijana Bogdanović (-49kg) koja je poražena u prvoj borbi od iste Iranke koju je Vanja savladala u polufinalu.

– Sezona nam je bila baš duga. Praktično nije bilo pauze, što je dovelo i do zasićenja, umora, povreda… Pored svega toga imati jedno finale je sasvim u redu. Ovo je dobar početak godine za Vanju i siguran sam da će se rezultati tek nizati. Tijana nije bila u svom elementu i izgubila je od jako dobre Iranke koju je inače pobedila na Univerzijadi. Ovo je jedno novo iskustvo za sve koji su učestvovali. Nema kukanja, ponovo u salu i sve iz početka. Takav nam je posao – rekao je Dragan Jović.

Vanja nije krila da je razočarana što joj je izmaklo zlato sa Gren slema.

– Prvenstveno mi je drago sto sam uopšte ovde na jednom tako prestižnom turniru gde se takmiče samo najbolji među najboljima. Iako sam malo razočarana finalnom borbom, zadovoljna sam rezultatom i nadam se da ce sledeći put biti još bolje – istakla je Vanja.

Žreb – http://www.worldtaekwondo.org/revised-draw-brack/

Prenos borbi – http://www.worldtaekwondo.org/competition/world-taekwondo-grand-slam/wuxi-2017/live/