6 Views

Još jedan uspeh našeg tima

Tijana Bogdanović, Aleksandra Radmilović, Ana Bajić i Iris Jović Vujaković pozlatile su se na 29. Univerzijadi u Kineskom Tajpeju. Pulenke trenera Dragana Jovića slavile su u timskom okršaju (pet minuta borbe, menjaju se tri takmičarke) i Srbiji donele drugu medalju na Igrama, ponovo zlatnu, i opet u tekvondou. Juče se pozlatila Tijana Bogdanonović u kategoriji do 53 kilograma.

U finalu, naše devojke povele su 19:0 i na kraju sa 36:5 savladale Poljksu. U osmini finala savladana je Rusija (13:11), u četvrtfinalu Tajland (33:21), u polufinalu Južna Koreja (26:23), a u finalu Poljska (36:5). Muški tim u 1/16 finala ispao od Južne Koreje (17:22). Titulu osvojila Rusija pobedom nad domaćinom Kineskim Tajpejom 34:20.

– Utisci od juče, moja prva zlatna medalja posle dugo vremena. Nadam se da sam ostalim takmičarima dala vetar u leđa. Bila je to prva medalja za ceo tim. Nadam se da će ih biti još, vaterpolisti, košarkaši, atletičari… Imamo kvalitetne borce i da će biti još odličja. Utisci od danas takođe sjajni, ovo je prvi put da se takmičimo ekipno, mislim da smo se sjajno snašli. Trener je imao sjajnu taktiku, znao je kada da podigne zastavicu, zameni takmičarku, ovo je zasluga svih nas. Iako nismo trenirale zajedno, odlično smo se uklopile. Zajednički duh je presudio, zbog toga smo i pobedile. Cela hala je navijala za nas. Hvala svima koji su došli da nas gledaju i podrže, imamo sjajnu podršku, hvala gospodinu Jasniću, i celom stručnom timu, univerzitetskom savezu. Imamo sjajnu podršku, uz nju možemo da osvojimo još mnogo medalja – rekla je Tijana Bogdanović posle drugog osvojenog zlata. – Ovo je moja prva Univerzijada. Zadovoljna sam svime, imam iskustvo sa Olimpijskih igara i mogu da kažem da je ovo bilo skoro jednako, prezadovoljna sam svime, vratićemo se kući puni utisaka, imaćemo šta da prepričavamo. Jedva čekam sledeću Univerzijadu 2019. u Napulju.

– Srećne smo zbog osvojene medalje, ovo je prvi put da se takmičimo ovako, nismo očekivale zlato, ali smo iz borbe u borbu bile sve bolje, izdržale smo do kraja. Hvala USSS što nas je podržao i bodrio do kraja. Bila sam i pre dve godine na Univerzijadi i čini mi se da je bolje i profesinalnije sada sve organizovano – rekla je Aleksandra Radmilović.

 

Foto: Milan Rašić (autoska prava zadržana)