25 Views

Seminar izuzetno bitan za naše takmičare pred državno prvenstvo koje će se održati u Prokuplju narednog vikenda, kao i predstojeće evropsko prvenstvo

U organizaciji Tekvondo kluba Galeb, u sredu je održan seminar za forme u tekvondou koji je vodio majstor Muhamed Kahrimanović, nosioc ginisovog rekorda u razbijanju kokosovih oraha golom rukom, a na kome je prisustvovalo više od 30 takmičara iz pet klubova. Kahrimanović, osnivač tekvondo škole u Hamburgu, je iskusni međunarodni sudija za forme, zbog čega je ovaj seminar izuzetno bitan za naše takmičare pred državno prvenstvo koje će se održati u Prokuplju narednog vikenda, kao i predstojeće evropsko prvenstvo. Takođe, seminar je budno pratio i novoizabrani selektor za forme, Aleksandar Stamenković.

-Bio sam iznenađen što je došlo mnogo sportista, pogotovo kadeta i juniora, kao i trenera iz različitih klubova koji su pokazali veliko interesovanje. Svi su radili sa voljom i dali sve od sebe, dok ih je selektor Stamenković pratio budnim okom. Nekoliko sportista je pokazalo da ima kvalitet za Evropsko prvenstvo koje se održava na Rodosu u maju – rekao je Kahrimanović.

Takmičare je na seminaru posetio I predsednik Tekvondo asocijacije Srbije, Dejan Burčul.

-Zadovoljstvo mi je bilo da provedem malo vremena sa našim formašima i dam podršku i toj disciplini. Uskoro nam predstoji evropsko prvenstvo i mislim da je ovo dobar momenat da se obnovi znanje. Seminar je organizovao tekvondo klub Galeb i hvala im na tome. Savez će uskoro izneti plan seminara i za forme i borbe na godišnjem i četvorogodišnjem planu. Novo rukovodstvo je nedavno izabrano i sada nam predstoji veliki rad da organizacija stigne rezultate koje su postizali takmičari. Spremni smo da se uhvatimo u koštac sa svim problemima i da uspešno dočekamo Olimpijske igre u Tokiju – ističe Burčul. – U planu su odlasci naših trenera na obuku kod najboljih majstora na svetu u ovim disciplinama. Želim da istaknem da i u našem Savezu postoje izuzetni stručnjaci u olimpijskoj dosciplini borbe koji mogu svoje znanje da prenesu i ostalim trenerima u Srbiji. Ovakvih semirara će biti sve više i biće obavezni za sve koji žele da budi reprezentativci ili treneri reprezentacije.

Selektor za tehničke discipline u tekvondou Aleksandar Stamenković ističe koliko poseta majstora Kahrimanovića znači za usavršavanje ne samo takmičara već I trenera.

-Dugogodisnje iskustvo u suđenju i nesebično prenošenja i ukazivanja na svaku sudijsku”caku” nasim mladim i perspektivnim takmičarima biće od velikog značaja pri daljem usavršavanju na polju tehničkih disciplina. Cilj nam je da iskoristimo potencijal i stvorimo jaku bazu takmičara u tehnickim disciplinama, da radimo i učimo od najboljih. Ove je jedan u nizu stručnih treninga koji su uplanirani i poseban značaj ima jer je održan neposredno pred državno prvenstvo I evropski šampionat koji će se održati u maju – rekao je Stamenković.