7 Views

Hala pionir prva podržala projekat

Drugi trening u okviru projekta “Razvoj šampiona Olimpijske igre 2020/2024” u organizaciji Tekvondo kluba Galeb održan je u nedelju u Hali sportova Ranko Žeravica na Novom Beogradu

Projektu “Razvoj šampiona Olimpijske igre 2020/2024” prva se priključila Hala sportova Ranko Žeravica koja će u narednom periodu pomagati projekat obezbeđivanjem besplatnih termina jednom mesečno za sparing treninge.

Ovo je prvi put u Srbiji da se na ovako ozbiljan I sistematičan način prilazi razvoju tekvondo sporta. Iako je Dragan Jović već dokazao osvajanjem dve olimpijske medalje da se posvećen I stručan rad isplati, ovo je korak dalje koji će podići kvalitet ovog olimpijskog sporta u celoj zemlji.

– Posle ovako dve velike medalje iz Londona I Rija ne smemo I ne možemo da stanemo. Da bi ponovili ili pojačali uspeh moramo da radimo na mlađim uzrastima. Krećemo sa našim klubom koji je samo danas obuhvatio preko 100 takmičara uzrasta od sedam godina pa do seniora. Više puta smo potvrdili da se razumemo u ovaj posao, a moj cilj je da proširimo I na ostale klubove u Srbiji koji žele da private naš program. Naravno, ima dosta klubova koji imaju svoj kvalitet I znaju šta rade, ne želimo da se uplićemo u njih rad I program. Ali tu su manji, još uvek neafirmisani klubovi kojima možemo da pokažemo način na koji se radi jer sve ono što treniramo na ovim treninzima je ono što je aktuelno na svetskom nivou I u skladu sa novim pravilima. Nije dovoljna samo naša želja da ovo radimo, več je potrebna I pomoć prijatelja, u ovom slučaju prva je istupila Hala sportova koja nam je postala partner na projektu, a nadam se da će biti još sponzora koji bi deci omogućili pravilan razvoj. Sve što možemo dajemo iz našeg kluba, ali ovaj projekat je važan za celu zemlju, verujem da će imati podršku I od drugih institucija – ističe Jović.

Uz projekat postoji još nekoliko planova.

– Plan je da se već od naredne godine obezbedi nekoliko stanova kako bismo doveli decu iz unutrašnjosti da žive ovde, obezbedili bismo im I hranu, smeštaj I kvalitetan trening, kao I pohađanje škole. Tokijo će doći vrlo brzo I za njega već imamo afirmisane sportiste, ali sada treba misliti I o Olimpijskim igrama 2024 godine – objašnjava Jović

Milica Mandić sasvim sigurno će se boriti za plasman na OI u Tokiju.

– Drago mi je što je Dragan Jović uspeo da nađe ovakvo mesto da bar jednom mesečno održavamo grupne treninge. Mislim da je za razvoj tekvondo sporta u Srbiji izuzetno bitno da postoji ovako nešto gde mogu mladi talenti da se razvijaju. Korak po korak, sa ovakvim timom I saradnjom sa decom I roditeljima mislim da može da se napravi veliki I pravi rezultat –rekla je Milica Mandić.

Osvajačica srebrne medalje u Riju, ističe da je ovo pravi potez za mlade nade naše zemlje. A osim Tijane I Milice, velike nade svetskog tekvodnoda su I Nađa Savković, Serđa Stević, Vanja Stanković, Bogdan Bulat, Teodora Jović I mnogi drugi….

– Sjajna stvar je što možemo jednom mesečno svi zajedno da treniramo u velikoj sali I da možemo da osetimo tu atmosferu. Imamo mnogo više članove koji mogu da treniraju sa nama I da se ugledaju na nas, a samim tim I mi njih ali I oni nas da motivišu da idemo napred – ističe Tijana Bogdanović.