Vanja Stanković zlatna na EP do 21 godine

Dima Nagaev, član TKD Galeb, osvojio je srebro pod zastavom Izraela

Vanja Stanković (do 49kg) osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu do 21 godine koje se održava u Sofiji, a Dime Nagaev (do 58kg) okitio se srebrnom medaljom pod zastavom Izraela.

U prvom kolu bila je bolja od Špankinje Palmer 13:12, dok je u drugom savladala Ukrajinku Sobko 13:3. Zatim, bila je bolja od Kipranke Polikarpou 22:2, u polufinalu pobedila je Ruskinju Antipenko 6:2. Vanja je u finalu savlada Ćehinju Hronovu 8:2.

Dragan Jović, trener, ponosan je što je prvog dana turnira osvojena zlatna medalja, a pred njima su još tri dana I dosta prilika za nove medalje.

– Startovali smo vrlo uspešno, Vanja Stanković je iskoristila prvu priliku koja joj se ukazala na velikom takmičenju i okitila se zlatom. Jako sam srećan zbog te medalje. Njena upornost i ozbiljan rad se pokazuje sve viši i više. Od januara je na svakom turniru osvojila medalju tako da smo i ovde to očekivali. Ostali takmičari koji su se danas borili su dali sve od sebe. Neiskustvo i ambijent na velikom takmičenju im je umanjio učinak, ali to im je velika lekcija – istakao je Jović.

Vanja je cele godine bila sjajna, a ovo je samo vetar u leđa da može da se izbori za mesto u nacionalnom timu za odlazak na svetsko prvenstvo.

-Presrećna sam ovom medaljom. Ovo mi je najveća medalja u karijeri. Vrlo dobro mi je išlo od janura od kada sam promenila kategoriju u  do 49 kilograma I tu se osećammnogo bolje. Nastavljam sa treninzima čim se vratim u Beograd. President cup je vrlo brzo koji je i najvažniji test turnir za ulazak u reprezentaciju za svetsko prvenstvo. Nadam se da ću izboriti mesto za odlazak u Koreju, a tamo ću dati sve od sebe kao i uvek do sada – rekla je Vanja, članica tekvondo kluba Galeb.

Sara Damnjanović (do 49 kg) je izgubila u drugom kolu od Mađarice Patakfalvi 6:10, a Nikola Posavac (do 58 kg) je izgunio na startu od Ukrajinca Dziuba 15:3, kao I Aleksandar Batalo (do 54 kg) koji je poražen od Kipranina Ginakioa 23:26.

Drugog dana na tatami izlaze Tijana Bogdanović (do 53kg), Strahinja Damnjanović (do 63kg), Jovan Bosnić (do 68kg), Miloš Šućur (do 68kg).