Šampionka se vratila

Milica Mandić (-73kg) se plasirala u polufinale Svetskog prvenstva u Koreji! Pre tačno šest godina Milica je osvojila svoju prvu veliku medalju na seniorskim šampionatima, bronzu na svetskom prvenstvu, baš u Koreji. Trostruka evropska vicešampionka, zlatna sa Olimpijskih igara, pred sobom ima priliku da ovog puta ode korak dalje.

 Milica je bila bolja od Kolumbijke Hernandez 6:5, zatim je pobedila Turkinju Bulut 5:3. U četvrfinalu je savladala odličnu Petru Matijašević koja predstavlja Makedoniju sa 9:8. U polufinalu se bori protiv Holanđanke Rešmi, sa kojom se već susretala nekoliko puta.

-Srećna sam i ponosna na sebe što smo danas uspeli da dođemo do medalje. Iza mene je bio težak period, ali sam zajedno sa trenerom i celim timom pregurala ove borbe. Sutra je novi dan, očekuje me iskusna protivnica iz Holandije koju znamo. Očekujem dobru borbu i nadam se finalu. Koliko mi je drago što sam uspela da udjem u polufinale svetskog prvenstva, toliko mi je žao Petre koja će se posle ove borbe povući sa tatamija. Sjajna takmičarka, nekada se borila za Hrvatsku sada za Makedoniju i ostavila je trag u našem sportu. Nije mi svejedno što se oprašta od tekvondoa posle borbe sa mnom. Želim joj sve najbolje u životu – ističe Milica.

 Dragan Jović, već toliko puta dokazani stručnjak, i ovog puta je zadržao smirenost.

-Ovaj ulazak u polufinale mi je jednako drag kao i osvojene obe olimpijske medalje i Vanjino zlato od pre neki dan. Poslednje dve godine Milica je prolazila kroz razne kritične momente uz mnogo povreda koje su trajale i trajale. Uvek je bila tu i osvajala je medalje, ne baš one najveće. Ovo je sjajno za njen nastavak karijere i zbog toga mi je puno srce. Samo pravi šampioni mogu ovo da prebrode i ponovo dodju na tron. Sutra je novi dan i idemo dalje – rekao je Jović.

Marko Đuričić (+87kg) je na startu bio bolji od Lopeza iz Nikaragve 23:2, ali je izgubio od Belorusa Sila sa 20:5. Draško Jovanov (-87kg) je u prvoj borbi savladao Ukrajinca Bondara 19:9, ali je poražen od Španca Gomeza 24:

Pretposlednjeg takmičarskog dana bore se Aleksandra Radmilović (do 57kg) i Nikola Vučković (do 63kg).

-Veoma sam uzbuđena zbog takmičenja, imam velika očekivanja od sebe i ogroman motiv da osvojim medalju. Na meni je da dam sve od sebe, pa kako bude – rekla je Aleksandra koja je 17. Nosilac i  na startu se bori protiv predstavnice Paragvaja.

Vučković je 11. nosilac na svetskom šampionatu, a bodove za ovu pozciju je skupljao proteklih godinu dana osvajajući brojne medalje na G1 i G2 turnirima. Na startu je slobodan dok čeka pobednika Lesoto i Svazilenda.

-Konkurencija je zaista velika, čak 90 takmičara je prijavljeno u kategoriji tako da će mi biti potrebne četiri pobede kako bih ušao u  polufinale. Imao sam odličnu polusezonu pre svetskog prvenstva, osvojio sam dve zlatne i bronzanu medalju na G turnirima. Pripremio sam se dobro i nadam se osvajanju medalje – rekao je Nikola.